Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Numune Hastanesi'nde yangın

        Ankara'daki Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çıkan yangın söndürüldükten sonra başlatılan soğutma çalışmaları sona erdi.

        Alınan bilgiye göre, Altındağ'da, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Beyin Cerrahi ve Üroloji servislerinin bulunduğu B Bloku'nun çatı katında gece saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

        Olayın hemen ardından, beyin cerrahi ve üroloji servislerindeki 100'e yakın hasta, başka bölümlere tahliye edildikten hemen sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanelerine ambulanslarla nakledildi.

        İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. 32 araçla yangını kontrol altına alan itfaiye ekipleri, soğutma çalışmasını da tamamladı.

        Öte yandan, itfaiye ekiplerinin yangının çıkış sebebiyle ilgili araştırması devam ediyor.

        SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Sağlık Bakanlığı, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangınhakkında açıklama yaptı.

        Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Beyin Cerrahi ve Üroloji servislerindeki 100'e yakın hasta, hastane içerisindeki başka bölümlere tahliye edilmiştir. İhtiyaç duyulması halinde çevredeki hastanelere nakilleri sağlanacaktır" denildi.

        AA / DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ