Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LYS soruları ve cevapları açıklandı! LYS-2, LYS-5 ve LYS-3 edebiyat coğrafya soruları ve cevapları

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları'nda sona gelindi. Sınavları tamamlayan adaylar şimdiden puanlarını merak etmeye başladı. İşte ÖSYM'nin açıkladığıLYS soruları ve cevaplarıve2016 LYS sınavı hakkında tüm detaylar...

        LYS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        LYS SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

        LYS-3 EDEBİYAT SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-3 COĞRAFYA SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 FİZİK SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 KİMYA SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 BİYOLOJİ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 İNGİLİZCE SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 FRANSIZCA SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ LYS-2 ALMANYA SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Bu arada sınavın soru ve cevaplarının basın ile paylaşılmayacağı, soruların telif hakkının ÖSYM'ye ait olduğu ve ÖSYM'nin yazılı izni olmadan soruların görsel ve işitsel ortamda kullanılmayacağı bildirildi.

        LYS MARATONUNDA SON TUR

        460 bin aday, saat 10.00'da mühendislik ve tıp başta olmak üzere sayısal puanların hesaplanmasında kullanılacak Fen Bilimleri Sınavı'nda (LYS-2) soruları cevapladı. 135 dakika süren sınavda adaylar fizik, kimya ve biyoloji testlerinden 30'ar soru yanıtladı. Saat 14.30'da ise 102 bin 374 adayın başvurduğu Yabancı Dil Sınavı (LYS- 5) gerçekleşti. 120 dakika sürensınav 80'er soruluk Almanca, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 3 dilde yapıldı.

        Pazar günü ise LYS'lerin son oturumu Edebiyat Coğrafya Sınavı (LYS-3) tamamlandı. Sınav saat 10.00'da başladı, adaylara Türk Dili ve Edebiyatı testinde 56, Coğrafya-1 testinde 24 soru yöneltildi. LYS sonuçları 18 Temmuz'da açıklanacak.

        Sınavdan çıkan adaylar, genel olarak soruların zor olmadığını söyledi. Adaylar, belirleyici test grubunun Coğrafya-1'de çıkan harita yorumu ağırlıklı sorular olduğunu belirtti. Çoğu aday ise 56 soruluk Edebiyat test grubunda da soruların ezbere dayalı olduğunu ifade etti.

        LYS son oturumu olan edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3 saat 10.00'da başladı. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılan sınava 857 bin 32 aday başvurdu. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü.

        LYS-3'te, Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alıyor. Adaylara, 56 sorunun yöneltildiği Türk Dili ve Edebiyatı testi için 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde ise adaylar 24 soruyu 35 dakika içinde cevapladı. Adaylar, LYS-3'te ilk testin (Türk Dili ve Edebiyatı) cevaplama süresi içinde ve ikinci testin (Coğrafya-1 testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamadı.

        Adaylar sınav salonunda ter dökerken veliler de onların heyecanına okul bahçesinde ortak oldu.

        TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

        Soru dağılımında olağanüstü bir duruma rastlanmadığını, farklı tipte ve müfredat dışı sorulara yer verilmediğini ve önceki yıllara göre daha dengeli ve kolay bir sınav hazırlandığını gözlemleyen soru değerlendirme zümresi, sınavdan çıkan öğrencilerden gelen yorumlar doğrultusunda, bu yıl ki edebiyat sorularının kolay olduğunu, Türkçe sorularının edebiyat sorularına göre daha zor olduğunu ancak genel olarak zorluk derecesi çok zor soru sorulmadığını ifade etti.

        COĞRAFYA-1 SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

        Sınavdan çıkan öğrencilerimizden gelen yorumlar doğrultusunda, değerlendirmelerde bulunan coğrafya dersi zümresi ise sınavla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

        "Bu yıl ki Coğrafya -1 sınavının geçen yıllara göre daha bilgi ağırlıklı, yorum ve paragraf sorularının daha az olduğu, ayrıntılı harita bilgisi gerektiren sorulardan oluşan bir sınav olduğu belirlenmiştir. Soruların bilgiyi kullanmaya gereksinim duyacak şekilde hazırlandığı ve yapılabilmesi için 9,10,11, ve 12. Sınıf coğrafya konularına hakim olunması gerektiği görülmüştür. Geçen yıllara göre harita üzerinde dağılış prensibinin vurgulandığı daha çok sorunun olduğu ve 11. sınıf müfredat konularının ağırlıkta olduğu tespit edilmiştir. Sınav soruları Nesibe Aydın Okullarının gerek deneme sınavı gerekse derslerde kullanılan tüm dokümanlarıyla paralellik göstermiştir. Ayrıca konu anlatımı sırasında verilen örnekler, yapılan vurgulamalar sayesinde öğrencilerimizin sınavda zorluk yaşamadığı gözlenmiştir".

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ