Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Derik'te askeri aracın geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi

        Mardin'in Derik ilçesine bağlı Denktaş Köyü'nde intikal halinde bulunan askeri aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerce yola döşenen patlayıcının patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre 2asker şehit oldu, 3asker yaralandı.

        Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde Derik ilçesine Bağlı Denktaş Köyü yakınlarında olay yerinden geçmekte olan askeri araç, PKK'lı teröristlerin yola döşediği EYP'nin patlatılması sonucu askeri araç devrildi. Patlamanın şiddetiyle ilk belirlemelere göre 2asker şehit oldu, 3asker de yaralandı.

        Patlama ardından, olay yerinden geçen sivil araçlarda bulunan vatandaşların yardımıyla hastanelere taşınan yaralı askerler, daha sonra olay yerine intikal eden ambulanslara Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumuyla ilgili henüz resmi bir bilgiye ulaşılamazken, olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği kaydedildi. (CİHAN)

        DERİK'TE İKİNCİ SALDIRI POLİSE: 3 YARALI

        Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lıların askeri aracın geçişi sırasında tuzakladığı patlayıcı infilak ettirerek düzenlediği ve 2 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı saldırının ardından teröristler bu kez polisi hedef aldı.

        Askere düzenlenen saldırının ardından bölgeye takviye gittikten sonra ilçeye dönen polis zırhlı polis aracına Derik Ilıcı Köyü'nün 5'inci kilometresinde bombalı saldırı düzenlendi.

        PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Saldırıda ilk bilgilere göre 3 polis yaralandı. Yaralı polisler Derik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, durumlarının hafif olduğu öğrenildi. Bu bölgede de teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ