Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Tunceli şehidi Kağan Kılıç'ın meleketi İzmir'e acı haber ulaştı

        Tunceli- Ovacık Karayolu'ndaki mobil polis kontrol noktasına PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Kağan Kılıç'ın İzmir'deki baba ocağına ateş düştü.

        Nişan için hazırlık yaptığı öğrenilen şehit polisin, doğu tayini çıktığında meslekten ayrılmasını isteyen yakınlarına, "Ne ayrılması, ölüm her yerde var. Ölürsem şehit olurum, vatan için canım feda" dediği belirtildi.

        Tunceli Merkez Moğultay Mahallesi Tunceli- Ovacık Karayolu girişinde bulunan zırhlı polis aracına dün saat 23.25'de PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ateşte, bölgede görevli polislerden Asayiş Şube'de görevli Kağan Kılıç şehit düştü, 2 polis ise, yaralandı. Yaralılar ve şehit helikopterle Elazığ'a sevk edildi. Yaklaşık 1.5 yıldan bu yana Tunceli'de görev yapan şehit Kılıç'ın İzmir'in Bornova İlçesi Barbaros Caddesi'ndeki bir apartmanda yaşayan ailesi acı haberi alınca gözyaşlarına boğuldu. Bayraklı Belediyesi'nde şoför olarak çalışan 2 çocuk babası Galip Kılıç, eşi Rabia Kılıç ve kızı Gözde Kılıç, polis tarafından Elazığ'a götürüldü.

        Tunceli'de PKK'nın saldırısında şehit olan polis memuru Kağan Kılıç
        Tunceli'de PKK'nın saldırısında şehit olan polis memuru Kağan Kılıç

        "ÖLÜRSEM ŞEHİT OLURUM"

        Evin tek oğlu ve sözlüsüyle nişan hazırlığı yaptığı belirtilen şehit polis memuru Kılıç'ın ilk görev yerinin İzmir olduğu öğrenildi. Şehit Kılıç'ın şark tayini çıktığında meslekten ayrılmasını isteyen yakınlarına, "Ne ayrılması, ölüm her yerde var. Ölürsem şehit olurum, vatan için canım feda" dediği öğrenildi. Çevresinde sevilen bir kişi olan Kılıç'ın şehit haberi yakınları ve arkadaşlarını üzüntüye boğdu. Şehit haberini alan Kılıç ailesinin komşuları evlerini Türk Bayrakları ile donattı. Ailenin oturduğu apartmanın bahçesine taziye çadırı kuruldu.

        SESSİZ OLUN POLİSLER ŞEHİT OLUYOR

        Şehidin Facebook sayfasında, "Sessiz olun, polisler şehit oluyor. Vicdanı olmayanlar, huzur içinde uyumaya devam edin. Siz bilmezsiniz ama bizler sizin için şehit olmaya devam ederiz" diye bir yazı paylaştığı görüldü. Şehidin yarın (Pazartesi) öğle düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verileceği bildirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ