Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonlarında 28 Ağustos Pazar

        Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonlarında yeni tutuklama, gözaltına alınma ve görevden uzaklaştırılma haberleri gelmeye devam ediyor. İşte 28 Ağustos Perşembe günü içerisinde haklarında işlem yapılan kişilerin listesi...

        ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDA ÇALIŞAN 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında 1 daire başkanının da bulunduğu çoğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevli 9 kişi tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 14 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılardan 11'i tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 3 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı.

        Sulh ceza hakimliğince, 11 şüpheliden çoğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevli, aralarında daire başkanı Kadir Demirbolat'ın da bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

        Diğer şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        REKLAM

        GÖZALTINA ALINAN DANIŞTAY ÇALIŞANLARINDAN 21'İ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan Danıştay çalışanlarından 21'i tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince cep telefonlarında örgüt mensuplarının haberleşmede kullandığı bir program tespit edilerek gözaltına alınan Danıştay'da görevli 65 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 21'i tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğer şüpheliler için de mahkemeden adli kontrol talep edildi.

        Sulh ceza hakimliğince tutuklanan 21 şüpheli Sincan cezaevine gönderildi. (AA)

        İZMİR'DE 11 KİŞİ TUTUKLANDI

        İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik "Gölbaşı-3" adıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 32 zanlıdan 11'i tutuklandı, 12'si yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla, 9'u da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan 11'i tutuklandı, 12'si yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla, 9'u da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 19 Ağustos'ta Balıkesir, Bursa ve Denizli'yi de kapsayacak şekilde eş zamanlı operasyon düzenlemiş, "Gölbaşı-3" adı verilen operasyonda, FETÖ/PDY'nin Ödemiş yapılanmasında yer aldıkları ileri sürülen önce 25 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında gözaltı kararı bulunan 7 kişi de daha sonra gözaltına alınmıştı.

        Terör örgütü adına faaliyet yürüterek "himmet" toplantıları organize ettiği ileri sürülen zanlıların, silahlı terör örgütünün yöneticisi oldukları, örgüte finans desteği sağladıkları ve eleman temin ettikleri iddia edilmişti.

        İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin daha önce düzenlediği "Gölbaşı-1" ve "Gölbaşı-2" operasyonlarında 37 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında "Ödemiş imamı" olduğu iddia edilen Ali Aslan ve bürokrasi atamalarından sorumlu olduğu ileri sürülen İlhan Arslan'ın da olduğu 30 zanlı tutuklanmıştı. Zanlılardan 5'i yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla, 2'si de mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. (AA)

        REKLAM

        SAKARYA'DA ŞU ANA KADAR 407 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Sakarya'da 407 kişi tutuklandı, 450 kişi serbest bırakıldı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığının darbe girişimi sonrası hakim, savcı, asker, polis, akademisyen, kamu görevlisi ve sivillere yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 857 kişiyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 857 kişiden 407'si tutuklandı, 365'i adli kontrol ve yurt dışı yasağı olmak üzere 450 kişi serbest bırakıldı. İki kişi de emniyetteki ifadesinin ardından salıverildi.

        Gözaltındaki 70 kişinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor. Polis ekipleri, hakkında arama kararı bulunan 100 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

        REKLAM

        Bu arada 85 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. (AA)

        ŞIRNAK İL JANDARMA KOMUTANI ALBAY ÖZTURHAN İLE BİR BİNBAŞI TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında Şırnak İl Jandarma Komutanı Albay Sami Özturhan ile bir binbaşı tutuklandı.

        Şırnak'ta gözaltına alındıktan sonra Ankara'ya getirilen Albay Özturhan ve Binbaşı Nurettin Özdoğan, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısının tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk ettiği şüpheliler, buradaki sorgularının ardından tutuklandı.

        Albay Özturhan'ın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 309/1. maddesindeki "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya

        veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs", Binbaşı Özdoğan'ın ise 314/2. maddesindeki "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandığı öğrenildi. (AA)

        REKLAM

        AYDIN İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

        Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Komiser Zafer Sevim, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açığa alındı.

        Sevim, geçen 18 Nisan'da yapılan değişikliklerle Güvenlik Şube Büro Amirliği'nden Özel Kalem Müdürlüğü görevine atanmıştı. (DHA)

        ADANA'DA İKİ EMEKLİ FETULLAHÇI GÖZALTINA ALINDI

        Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik operasyonda iki emekli 2. sınıf emniyet müdürü gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon başlattı. Terör örgütünün cep telefonu üzerinden haberleşme ağı olduğu ileri sürülen "Bylock"u kullanan emekli 2. sınıf emniyet müdürü Osman S. ile Ahmet S. gözaltına alındı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan zanlılar, emniyete getirilerek sorguya alındı. Özellikle Osman S.'nin "Bylock"u çok sık kullandığı iddia edildi. Osman S. daha önce Adana Emniyet Müdürlüğü Seyhan İlçe Emniyet, Personel ve Asayiş Şube Müdürlüklerinde görev yapmış, bir süre sonra Şırnak'a tayini çıkmış ancak mahkeme kararıyla tayinini durdurup Adana'da polis okulunda göreve başlamış, 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra ise 2. sınıf emniyet müdürüyken emekli edilmişti. Zanlıların sorgusu devam ediyor. (İHA)

        REKLAM

        ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDEN FETÖ AÇIKLAMASI

        Erzurum Atatürk Üniversitesi FETÖ operasyonu kapsamında 93 akademik personelin açığa alındığını ve bunlardan 29'unun kamu görevinden çıkarılması için Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) teklif edildiğini açıkladı.

        FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz günü düzenlediği başarısız darbe girişimi ardından Atatürk Üniversitesi'nin terör örgütüyle bağlantısı olanların belirlenmesi, haklarında idari ve hukuki yaptırımların gerçekleşmesi için gereken çalışmalara titizlikle devam ettiğini bildirdi. Açıklamada şöyle denildi:

        "15 Temmuz 2016 tarihinde cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasal düzenini ortadan kaldırmaya yönelik teşebbüs sonrasında, FETÖ/PDY'ye karşı yürütülmekte olan mücadelede Atatürk Üniversitesi tüm kurumlarla tam bir uyum içinde çalışmaktadır. Bu amaçla, FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatı ve iltisakı olanların belirlenmesi, haklarında idari ve hukuki yaptırımların gerçekleşmesi için gereken çalışmalara titizlikle devam edilmektedir. Bu kapsamda, 26 Ağustos 2016 tarihi itibari ile; 93 akademik personel açığa alınmış, bunlardan 29'unun kamu görevinden çıkarılması Yüksek Öğretim Kurulu'na teklif edilmiştir. İdari kadroda çalışan 20 personel açığa alınmış, bunlardan 5'i Üniversite Yönetim Kurulu tarafından kamu görevinden çıkarılmıştır. Atatürk Üniversitesinin Türkiye Cumhuriyetinin geleceğine sahip çıkarak eğitim-öğretim ve akademik faaliyetlerine devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DHA)

        REKLAM

        MANİSA'DA 10 İNFAZ KORUMA MEMURU TUTUKLANDI

        Manisa'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınıp, adli kotrol şartıyla serbest bırakılan 10 infaz koruma memuru itiraz üzerine tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, gözaltına alınıp geçen 22 Ağustos tarihinde adliyeye sevk edilen 34 infaz koruma memuru adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Serbest kalan 10 infaz koruma memuru için geçen 26 Ağustos'ta bir üst mahkemeye itiraz edildi. İtiraz üzerine Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ertesi gün infaz koruma memurları H.D., İ.Y., A.Y., M.B., S.Ş., M.İ., T.K., A.S., H.T. ve M.S.Ö.'yü tekrar gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen 10 infaz koruma memuru tutuklandı. (DHA)

        REKLAM

        12 AVUKAT FETÖ ÜYELİĞİNDEN TUTUKLANDI

        FETÖ/PDY'nin, ‘yargı-hukuk' yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve 2'sinin ‘avukat imamı' olduğu öne sürülen 12 avukat ile bir mali müşavir, 'FETÖ örgüt üyesi olmak' suçundan tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay'ın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 12 avukat ve bir mali müşavir, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Cumhuriyet savcılığınca ifadeleri alınan 13 şüpheli tutuklanmaları istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Nöbetçi 9. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgularının ardından avukatlar Mehmet Yusuf Burak, Hürol Karadaş, Adem Yılmaz, Rufayi Taştan, Burak Kemal Tanrısever, Mehmet Öksüz, Haydar Mete, Ekrem Gökhan Dede, Kamil Ata, Tayfun Aktaş, Mustafa Akgündoğdu ve mali müşavir Mehmet Ali Başarır, 'FETÖ üyesi olmak' suçundan tutuklandı.

        REKLAM

        Tutuklama kararında, şüphelilerin, "Anayasal düzeni değiştirerek bütün kurumlarını, güvenlik birimlerini, mülki ve adli yapısını ele geçirmek ve aynı zamanda uluslararası düzeyde büyük ve etkili bir siyasi güç ve ekonomik güç haline gelmeyi amaçlayan FETÖ/PDY'nin, ‘yargı-hukuk' yapılanması" faaliyeti yürüttükleri belirtildi.

        Avukat Mehmet Yusuf Burak ve Hürol Karadaş'ın, örgüt içerisinde "imam" ve "abi" olarak görev yaptıkları öne sürüldü. Mehmet Ali Başarır'ın ise 'imam avukat' olduğu öne sürülen Burak'ın mali müşaviri olduğu belirtildi.

        ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ'NDE 40 AKADEMİSYEN VE İDARİ PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Atatürk Üniversitesinde akademisyen ve idari personellerden oluşan 40 şüpheli gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturmayı yürüten Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Atatürk Üniversitesindeki farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        REKLAM

        Operasyonda, aralarında profesör, doçent, yardımcı doçentlerin de bulunduğu 36 akademisyen ile 4 idari personel gözaltına alındı.

        Bu kişilerin çalışma odalarında polislerce yapılan aramalarda çeşitli evrak ve dokümanlara el konuldu.

        Operasyon kapsamında 4 kişinin de arandığı öğrenildi. (AA)

        NAZİLLİ'DEKİ FETÖ OPERASYONLARINDA 202 KİŞİ TUTUKLANDI, TOPLAM 550 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından Nazilli'de yapılan ve halen devam eden FETÖ/PDY operasyonlarında 202 kişi tutuklandı. Toplam 550 kişi gözaltına alınırken, 400 ev ve iş yerinde de arama yapıldı.

        Ege Bölgesi'nde FETÖ/PYD yapılanmasının en yoğun olduğu Nazilli'de, operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Nazilli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı başarılı çalışmalarda bugüne kadar toplam 550 kişi gözaltına alındı. 202 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 400 ev ve iş yerinde de arama yapıldı.

        Nazilli'deki FETÖ/PDY operasyonları ilk olarak işadamı H.D.T'nin İsabeyli'de gözaltına alınmasıyla başladı. H.D.T'nin tutuklanmasının ardından operasyonlara hız veren Nazilli Emniyeti, aralarında hakim, iş adamı, savcı, mühendislerinde bulunduğu toplam 42 kişiyi gözaltına aldı, 14 kişi ise tutuklandı. İlçede örgüte finans kaynağı sağladıkları tespit edilen iş adamlarına yönelik yapılan operasyonlarda ise 34 iş adamından 24'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Türkiye'nin önemli firmalarından biri olan ve merkezi Nazilli'de bulunan şirketin yöneticileri M.T. A.T. ve Ü.T. kardeşlerin tutuklanmasıyla süren operasyonlarda, örgütün finans ayağına büyük darbe vuruldu. 16 Temmuz'dan beri süren gizli operasyonlarda ismi açıklanmayan çok sayıda kişi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Nazilli'deki devlet kurumlarında FETÖ operasyonları kapsamında çok sayıda isim açığa alınırken, devletle ilişikleri kesiliyor. Nazilli Emniyeti'nde de 20'ye yakın polis tutuklanırken, 15 polis ise açığa alındı. Nazilli Belediyesinde ise 3 kişi Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ise FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen öğretmen ve memurlar ise açığa alındı.

        REKLAM

        FETÖ/PDY yapılanmasının ilçede bulunan 5 özel okul ile 2 dershane kapatılmış ve devlet himayesine geçmişti. Yapılan eş zamanlı operasyonlarda ilçede bulunan Akasya, Atıf Bey, Sema, Refia ve Meltem yurtları kapatılarak kapılarına kilit vuruldu. Kapatılan Özel Aydınlık ve Fatih Koleji ise önümüzdeki eğitim öğretim yılında devlet okulları olarak hizmet vereceği belirtildi. (İHA)

        FİRARİ ADLİ TIP UZMANI KÖYCEĞİZ'DE YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan İstanbul Adli Tıp Kurumu el yazısı ve yazı uzmanı 28 yaşındaki Hasan Bayram, Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde yakalanarak tutuklandı.

        Köyceğiz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yol kontrolleri sırasında şüphe üzerine durdurdukları otomobilin sürücüsüne kimlik kontrolü yaptı. Yapılan araştırmada, sürücünün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan İstanbul Adli Tıp Kurumu el yazısı ve yazı uzmanı Hasan Bayram olduğu belirlendi.

        Gözaltına alınan Bayram, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)

        REKLAM

        AK PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLEN BELEDİYE BAŞKANI SERBEST BIRAKILDI

        AK Parti'den ihraç edildikten sonra Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Konya'nın Ilgın İlçe Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Ak Parti'den ihraç edilen 4 belediye başkanından biri olan Konya'nın Ilgın İlçe Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün akşam polis tarafından gözaltına alındı. Oral, ifadesi alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürülürken, başkanlık makamı ve evinde aramalar yapıldı. Oral, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Oral, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        REKLAM

        Ak Parti'den ihraç edildikten sonra yazılı açıklama yapan Oral, "Mukadderata inancım sonsuzdur. Fakat böyle bir süreçte hain FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlandırılarak partimden ihraç edilmem hem kendimin, hem şehrimin kabulleneceği bir şey değildir" ifadelerini kullanmıştı. (DHA)

        MANİSA'DA 10 İNFAZ KORUMA MEMURU TUTUKLANDI

        Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve yeniden gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan 10 infaz koruma memuru tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının darbe girişimine ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında, önceki gün sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartıyla salıverilen 34 infaz koruma memurundan 10'u hakkında mahkemeye yapılan itirazın ardından yakalama kararı çıkarıldı.

        Manisa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yeniden gözaltına alınan H.D, İ.Y, A.Y, M.B, S.Ş, M.İ, T.K, A.S, H.T. ve M.S.Ö, emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan 10 infaz koruma memuru tutuklandı. (AA)

        REKLAM

        MUĞLA MARMARİS'TE BİR SİVİL MEMUR GÖZALTINA ALINDI

        Marmaris ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında askeri tesiste görevli sivil memur gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında dinlenme tesisinde görevli sivil memur İ.Ç'yi (43) FETÖ'ye üye olduğu iddiasıyla gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, savcılıktaki sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla, serbest bırakıldı. (AA)

        BURDUR'DA 24 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Burdur'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Mehmet Türksoy'un da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

        REKLAM

        Alınan bilgiye göre, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 33 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi.

        Polis ekipleri aralarında BBP İl Başkanı Mehmet Türksoy, esnaf ve iş adamlarının da bulunduğu 24 kişiyi gözaltına aldı.

        Firari durumda olan 7 şüphelinin aranmasına devam edilen soruşturmada, şehir dışında bulunan 2 kişi için talimat yazıldığı belirtildi.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        BİLECİK'TE 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, aralarında öğretmen ve esnafın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, soruşturma çerçevesinde, Bozüyük Orhangazi Eğitimciler ve Spor Derneği üyesi olan, aralarında öğretmen ve esnafların da bulunduğu 12 kişiyi, yakaladı.

        REKLAM

        Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, bilgisayar ve bazı dosyalara el konuldu.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. (AA)

        KARABÜK'TE 5 EMNİYET MENSUBU GÖZALTINA ALINDI

        Karabük'te Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 5 emniyet mensubu gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda, komiserler A.D. ve B.T. ile komiser yardımcıları R.Z, V.İ. ve N.M. gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        NEVŞEHİR'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında "emniyet imamı" olduğu iddia edilen kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, FETÖ ile bağlantılı komiser ve komiser yardımcılarından sorumlu olduğu iddia edilen M.K, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince evinde yakalandı.

        Gözaltına alınan M.K'nın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, FETÖ'ye üye olma suçlamasıyla gözaltına alınan müteahhit İhsan Ö, öğretmen Asuman C, emekli turizmci Mustafa Ş. ve Muhammed Fethullah K. adliyeye sevk edildi.

        REKLAM

        Zanlılar, Nevşehir Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (AA)

        YALOVA'DA 4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Yalova'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 4 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında gözaltına alınan, örgütün "imamları" olduğu öne sürülen Umut P, Engin G. ve Çiftlikköy Belediyesi İmar Müdürlüğünde görevli Cemalettin A. ile Altınova ilçesinde esnaflık yapan Kasım E'nin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ