Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski Adana Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan için FETÖ soruşturması kapsamında hapis istemi

        Adana'nın Kozan ilçesi eski Belediye Başkanı AK Partili Kazım Özgan'ın da aralarında bulunduğu 30 kişi hakkında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olmak ve finans sağlamak iddiasıyla 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

        Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir şikayet üzerine 2 Eylül 2015'te FETÖ'ye üye oldukları ve finans sağladıkları iddiasıyla Kazım Özgan, ilçede faaliyet gösteren bir şirketin yöneticileri ve bu şirketle bağlantılı oldukları değerlendirilen 30 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma sürecinde şüphelilerden 19'u tutuklandı, 3'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 2004-2014 yılları arasında 10 yıl AK Parti'den Kozan Belediye Başkanlığı yapan, şu anda da AK Partili Sivas Belediyesi'nde başkan yardımcısı olan Kazım Özgan'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi serbest bırakıldı. 2 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

        Cumhuriyet Savcısı soruşturma sonunda 30 kişi hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak ve finans sağlamak suçundan 20 yıl hapis istemiyle Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Şüpheliler, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ