Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gezi olaylarında milletvekilinin burnunu kıran polise hapis cezası

        Gezi Parkı olayları sırasında CHP eski Amasya Milletvekili Ramis Topal'a attığı baret ile burnunun kırılmasına yol açmak suçundan yargılanan polis memuru Cihad Şanlıdağ'ın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, sanık Topal'ı 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, verdiği ceza ile ilgili olarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

        İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Cihad Şanlıdağ katılmazken, müşteki Ramis Topal hazır bulundu.

        SANIKTAN ŞİKAYETÇİ OLDU

        Müşteki Ramis Topal, olay tarihinde milletvekili olarak Beyoğlu bölgesine geldiğini belirterek olay gününü şöyle anlattı: "Olay yerinde iki grup halinde polisler vardı. Bir grup otelin önünde bir grupta karşı cephedeydi. Ben önce karşı cephedeki polis grubuna giderek biraz geri çekilmelerini söyledim. Milletvekili olduğumu söyleyerek kimliğimi gösterdim. O grup geri çekildi. Daha sonra da Divan Oteli'nin önündeki polis grubuna giderek kendilerine milletvekili kimliğimi çıkarıp göstererek 5 metre geri çekilmeleri ricasında bulundum. Otelde sıkışmış insanları çıkarmak için otele otele girdim. İçeride yoğun gaz vardı. Otelden dışarı çıktığımda arkadan polislerin gurubu içinden bir kask atıldı, daha doğrusu bir cisim geldi suratıma çarptı. Sonradan baret olduğu anlaşıldı. Atan polisi de gördüm, göz göze geldik. Hemen yanına gidip kolundan tuttum fakat yanındakiler çekiştirmeye başladılar, daha sonra o polisi aldılar. Burun kırığı meydana geldi. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.

        OLAYDA KASIT YOKTUR

        Sanık avukatı ise olayda kasıt olmadığını belirterek müvekkilinin beraatini istedi.

        8 AY 22 GÜN HAPİS CEZASI

        Davayı karara bağlayan mahkeme sanık Cihad Şanlıdağ'ın üzerine atılı, "olası kastla yaralama" suçundan, 8 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar veren mahkeme, sanığı 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verdi. Sanık 5 yıl içinde suç işlemezse dava ortadan kalkacak.

        KASTEN YAPMADIM ÇOK ÜZÜLDÜM

        Olay tarihinde Çevik Kuvvette görevli olan polis memuru Cihad Şanlıdağ, 21 Nisan 2016'da yaptığı savunmasında "Oraya müdürümüzün koruması olarak gitmiştim. Gezi Parkı'nın içine girmiştik. Hava karanlıktı, kargaşa vardı. Görüş mesafesi çok fazla olmadığı için müdürümüzü kaybettik. Yüzümde gaz maskesi vardı onun önünde de kast vardı. 8-9 saat havasız kalmıştı, buharlaşma yapabiliyordu. Daha sonra ben tek kaldım orada çok kargaşa vardı. Polislere küfür ediliyordu. Tek kaldığım için sanırım Divan otelinin orada bekleyen çevik kuvvetin yanına gittim. Gösterici gruptan üzerime sert bir cisim geldi. Ne olduğunu göremedim. 2011de bombalı saldırıdan dönmüştüm. Bu olayın paniği ile bu nedenle gelen cismi uzaklaştırmak istedim. Bana çarpan cisim yere düşmüştü. Alıp attım. Gösterici grubun içinde bulunan milletvekilimize çarpmış. Olayı sonradan öğrendim. Üzüldüm. İsteyerek atmış değilim" demişti.

        Serdar KULAKSIZ / İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ