Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu Dink cinayetinden tutuklandı

        Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin jandarma görevlilerinin ihmali olduğu iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, MİT TIR'larının durdurulması davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle tutuklu olarak yargılanan eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle 'darbeye teşebbüs etme' suçundan tutuklu bulunan Albay Muharrem Demirkale ve Astsubay Yavuz Karakaya, "kasten adam öldürmek" ve FETÖ üyeliğinden de tutuklandı.

        "DİNK CİNAYETİNİN PLANLAMASINA VE İŞLENMESİNE KATILDILAR"

        Şüphelilerin cep telefonlarının sinyal ve baz bilgileri, HTS rapor analizleri, cinayet mahalli ve çevresindeki kamera görüntüleri, tetikçi Ogün Samast'ın ifadesi ve fotoğraf teşhisi, diğer şüphelilerin ifadeleri ve teşhisi sonucunda, Muharrem Demirkale ile Yavuz Karakaya'nın FETÖ'nün amaçları doğrultusunda Hrant Dink cinayeti tasarısının planlanmasında, cinayeti öncesi, cinayet günü ve sonrasında aktif olarak görev alarak Dink cinayetinin işlenmesine katıldıkları belirtildi.

        SAVCI ÖZ'Ü CİNAYETTEN ÖNCE VE SONRA 7 KEZ ARAMIŞ

        Şüpheli Muharrem Demirkale'nin kullandığı 2 adet telefon hattıyla 18 Ocak 2007 ile 20 Ocak 2007 tarihlerinde, Dink cinayetinden 1 gün önce ve 1 gün sonra olmak üzere Savcı Zekeriya Öz ile toplam 7 kez telefonla görüştüğü tespit edildi.

        "ÖZ'LE TATVAN'DA GÖREV YAPARKEN TANIŞTIM"

        Demirkale ifadesinde, Savcı Zekeriya Öz ile yaptığı telefon görüşmelerinin içeriğini hatırlamadığını söyledi. Demirkale, 1997-1999 yılları arasında Bitlis Tatvan'da görev yaptığı sırada, Mutki ilçesi savcısı olan Zekeriya Öz ile tanıştığını, zaman zaman görüştüklerini, Bitlis'ten ayrıldıktan sonra görüşmediğini, İstanbul'a tayin olduktan sonra yeniden görüşmeye başladığını belirterek, suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

        İLİŞKİLERİ FETÖ ÜYELİĞİNİ VE KONUMUNU GÖSTERİYOR

        Dink cinayeti sırasında üsteğmen rütbesinde olan Muharrem Demirkale'nin Savcı Zekeriya Öz dışında, FETÖ şüphelileri dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube müdürü olan eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Metin Canbay ile telefon irtibatının bulunduğu belirtildi. Tutuklamaya sevk yazısında, Demirkale'nin üsteğmen rütbesinde bulunması nedeniyle memuriyet statüsü üzerinde çok sayıda sıralı amirlerinin yeralmasına rağmen, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ve İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli emniyet müdürleriyle görüşebilmesinin hayatın olağan akışına ayrı olduğu, bu ilişkinin şüphelilerin FETÖ/PDY içerisindeki konumlarını ve bağlantılarını, terör örgütü üyeliğini ortaya koyduğu belirtildi.

        CELEPOĞLU'NUN İSMİ, 15 TEMMUZ DARBE GÖREVLENDİRME LİSTESİNDE

        TSK'dan ihraç edilen eski Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, darbecilerin görev listesinde de yer almıştı. Celepoğlu'nun ismi, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası için hazırladığı görevlendirme listesinde Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanlığı olarak belirtiliyordu.

        SORUŞTURMADA TUTUKLU SAYISI 16 OLDU

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti soruşturmasında aralarında İstihbaratçı Albay Ali Barış Sevindik ve eski Trabzon jandarma komutanı Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 14 şüpheli tutuklanmıştı. Dink soruşturmasında, Celepoğlu, Demikale ve Karakaya'nın da tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 1'i Tuğgeneral, 3'ü Albay olmak üzere 16'ya yükseldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ