Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eyaletmiş, federasyonmuş, gündemimizde olmadı, olmayacak

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya'dayaptığı konuşmada, eyalet sistemi tartışmalarına verdiği yanıtta, "Eyaletmiş, federasyonmuş, hiçbiri gündemimizde olmadı, olmayacak" dedi.

        Erdoğan, "Türkiye'nin üniter yapısının en büyük savunucusu biz olduk. Eyaletmiş, federasyonmuş, hiçbiri gündemimizde olmadı, olmayacak" ifadelerini kullandı.

        MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ? Şimdi bir danışman kalkıyor, bir eyalet sisteminden bahsediyor. Öyle bir açıklamayı yapan insanlar ya Adalet ve Kalkınma Partisinin hedefini sabote ediyorlar veyahut da bir iç pazarlıkla görevlendirilmiş konuşmacılar mı bunlar? Bunları zaman gösterecek. Şimdi 'Eyalet sistemini getireceğiz' diye bir danışman, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyor ise o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan, üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir? Bunları düşünmek lazım
        REKLAM
        MHP'den Bahçeli'nin 'eyalet sistemi' sözleri ile ilgili açıklama MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Danışman sıfatı verilen kişilerin açıklamaları süreci zedeliyor, Bahçeli bunu anlatmak istedi" dedi

        AHMET DAVUTOĞLU: MİLLETİMİZ HER ZAMAN DOĞRU KARAR VERMİŞTİR

        Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya mitingine katılıp kürsüye çıktı.

        Davutoğlu, konuşmasında meclisten geçen yeni anayasa değişiklik paketinin 16 Nisan'da referanduma sunulacağını belirterek, ''Milletimiz, her zaman doğru karar vermiştir. Sözde, kararda, sadece milletindir. O karar ne olursa olsun başımızın tacıdır'' dedi.

        Davutoğlu, ''17 Nisan sabahı, dirliğimizi, beraberliği tahkim etme günüdür. 17 Nisan'da Türkiye'nin her köşesinde hep beraber birbirimize selam verelim. Her komşu birbirine selam versin. Türkiye'nin geleceği parlak olacak desin. Kimse o sabah kaos çığırtkanlığı yapmasın. Kimse kaos ve kriz beklentisine girmesin. Beklenti içinde olanları da dünyaya dar ederiz'' diye konuştu. Ardından Erdoğan'ın seslendirdiği şiir yayınlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ