Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 26-27 Nisan tarihlerinde sekizinci sınıf öğrencilerinin katılımıyla yapılan TEOG için sonuçların açıklanacağı tarih belli oldu. Peki TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

        TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Sekizinci sınıf öğrencilerinin lise yerleşimleri için uygulanan TEOG'a 26-27 Nisan tarihlerinde binlerce öğrenci katılmış ve öğrenciler istedikleri liseye yerleşmek için çeşitli derslerden sorulan sorulara doğru yanıt vermek için çabalamıştı.

        Bugün ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada "8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan 2. dönem merkezi ortak sınav sonuçları yarın saat 10.00’da açıklanacak." ifadeleri kullanıldı ve buna göre, TEOG sonuçları 31 Mayıs 2017 (yarın) sabah saat 10:00'da açıklanacak.

        TEOG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

        TEOG sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012 yılında hizmete sunulan ve öğrencilerin ihtiyacı olduğu her türlü içeriğin çevrimiçi olarak yayınlandığı EBA üzerinden yayınlanmaktadır.

        TEOG SONUÇLARININ AÇIKLANDIĞI EBA SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

        Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sayesinde17.5 milyon öğrenci ve 993 bin öğretmen, elektronik ortamda ders içeriklerine ulaşabilmektedir. Aynı zamanda TEOG sınav soruları ve TEOG sınav sonuçları da bu platform üzerinden erişime açılmaktadır.

        TEOG sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler, EBA sistemine e-Okul bilgileriyle giriş yapabilmektedir. Yani öğrenciler T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve Nüfus Cüzdanı Cilt Numarası ile EBA sistemine giriş yaparak TEOG sonuçlarına erişim sağlayabilirler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ