Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS tercih kılavuzu - KPSS tercihleri ne zaman bitecek?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) tercihleri 3 Temmuz'da sona erecek. Tercih işlemleri bugün saat 15.00'den itibaren erişime açılacak. Peki KPSS tercihleri nasıl yapılır? Tercih ücreti ne kadar? Kimler tercih yapabilir? İşte 2017 KPSS tercih kılavuzu ve merak edilen her şey...

        KPSS TERCİH KILAVUZU

        Adayların, ÖSYM'nin yayınladığı kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Mayıs 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasım 2016 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekmektedir.

        REKLAM

        Yayınlanan kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de önlisans mezunlarının, Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır.

        TABLO-1 ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN KADRO VE POZİSYONLAR TABLO-2 ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN KADRO VE POZİSYONLAR TABLO-3 LİSANS MEZUNLARI İÇİN KADRO VE POZİSYONLAR

        Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94 , önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır.

        KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

        KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        Adaylar tercihlerini 21 Haziran - 3 Temmuz 201 7 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 3 Temmuz 2017 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir.

        Tercihlerini yapacak adaylar, kendilerine uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeleri ve kendilerine uyup uymadığını belirlemesi önemlidir.Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

        REKLAM

        Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirleyiniz ve 30’u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir.

        TERCİH ÜCRETİ NE KADAR, SON GÜN NE ZAMAN?

        Tercihlerinin sisteme kaydını yapan adaylar, aşağıda belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücreti olan 15.00 TL'yi yatırmaları gerekmektedir.

        Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 4 Temmuz 2017 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 4 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacak.

        * Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        REKLAM

        * Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        * Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        * Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

        * Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

        * Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

        * Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

        * Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.

        YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

        Kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme , ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

        Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

        REKLAM

        Ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

        Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

        Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

        KADRO VE POZİSYONLARA ATAMA NASIL OLACAK?

        ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ