Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şortlu kıza darp olayında başsavcılık gözaltı istedi

        Pendik'te şort giydiği için saldırıya uğrayan üniversitesi öğrencisi A.M S'yi darp eden şüpheli Ercan Kızılateş hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret” ve “kasten yaralama” suçundan gözaltı kararı verildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Arzu Kaya'nın haberine göre; Öte yandan Kızılateş'in darp olayına ilişkin gözaltına alındığı sırada “vergi usül kanununa muhalefet" suçundan kesinleşmiş hapis cezası olduğu gerekçesiyle tutuklanarak 17 Haziran günü Silivri Cezaevi'ne gönderildiği ortaya çıktı.

        Savcılık genç kızın yaralanmasının niteliğine ilişkin kesin raporunun alınması amacıyla dosyayıAnadolu Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne gönderdi.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosundan yapılan açıklamada, "Pendik'te 14 Haziran'da yolcu olarak bulunduğu minibüste, bir başka yolcu tarafından hakarete ve şiddete maruz kaldığını iddia eden mağdure M.S'nin, Yenişehir Polis Merkezine şikayette bulunması üzerine şüpheli E.K. hakkında soruşturma başlatılmıştır." denildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Kolluğa yapılan şikayet üzerine 'hakaret', 'kasten yaralama' ve 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından başlatılan tahkikatta, önce şüphelinin açık kimlik ve adresi tespit edilmiş, 17 Haziran'da polis tarafından savunması alınmış ve hakkında Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nce Vergi Usul Yasasına Muhalefet suçundan verilmiş olan mahkumiyet kararı olduğunun tespiti üzerine serbest bırakılmayarak aynı tarihte cezasını infaz etmek üzere Silivri Açık Cezaevine gönderilmiştir."

        Olaya ilişkin tahkikat evrakının kolluk tarafından bugün adliyeye getirildiği belirtilen açıklamada, mağdurenin kesin doktor raporunun temini için Adli Tıp Kurumuna müzekkere yazıldığı, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

        REKLAM

        SALDIRI ANINA İLİŞKİN GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

        Minibüsteki saldırı anına ilişkin görüntü de ortaya çıktı. Saldırganın önce tokat attığı ardından kendisine tepki gösteren kızı ittiği görüntülere yansıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ