Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son Dakika! FETÖ haberleri 17 Ağustos 2017

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor. 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 17 Ağustos 2017 Perşembe günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MANİSA MERKEZLİ 6 İLDEKİ EŞ ZAMANLI OPERASYONDA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Manisa merkezli 6 ilde düzenlenen eş zamanlıFETÖ/PDY operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı.

        Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülenFETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro ve KOM Grup Amirliği ekipleri Manisa, İstanbul, Şanlıurfa, İzmir, Bilecik ve Ankara olmak üzere 6 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında hukuka aykırı olarak askeri okullara öğrenci yetiştiren ve yerleştiren, aralarında örgütün yönetici kademesindeki şüpheliler ile askeri okullara yerleşerek atılan şahsıların da bulunduğu 26 şüpheli hakkında arama kararı çıkarıldı. 30 ayrı adrese eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 17 kişi gözaltına alınırken 9 kişinin aranmasına da devam ediliyor. Gözaltına alınan 17 şüpheli işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        BURSA'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa'da adliyeye sevk edilen aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 11FETÖşüphelisinden 7'si tutuklandı, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube ekipleri tarafından örgütün öğretmen ve doktor yapılanmasına yönelik Bursa, İzmir ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon düzenlenerek 11 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda, içinde güncel kurban bağış listelerinin de yer aldığı çok sayıda örgütsel doküman ve 1 dolar ele geçirildi. Örgütün doktor yapılanmasının içinde yer alan ve kendini gizleyen 1 şüphelinin de örgüt ile ilişkisi deşifre edildi. Şüpheli doktorun halen kamu hastanesinde çalıştığı, örgütün yapılanmasında üst yönetici konumunda olduğu ve 'Bylock' görüşmelerini bir başka örgüt üyesi üzerinden yaptığı tespit edildi. Zanlıların tamamının 'Bylock' programını kullandıkları ve bazılarının daFETÖelebaşının talimatıyla Bank Asya'ya para yatırdığı belirlendi.

        Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 7'si tutuklanırken 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        KÜTAHYA'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kütahya'nın Emet ve Hisarcık ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, biri belediye meclis üyesi 2 kişi gözaltına alındı.

        Emet Emniyet Müdürlüğü ekiplerinceFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, belirlenen 2 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda evlerde aramalar yapılırken, biri belediye meclis üyesi diğeri Etibor İşletmelerinde memur 2 kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete getirildi. (AA)

        MALATYA'DA 2 ASKERİ PERSONEL GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, halen görevde bulunan 2 askeri personel gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli subay O.D. ile 2. Ordu Komutanlığında görevli astsubaylar A.T. ve V.K.G. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda, O.D ve A.T. gözaltına aldı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

        Adresinde bulunamayan astsubay V.K.G'nin geçici görevle şehir dışında olduğu öğrenildi. (AA)

        KARS'TA 6 GÖZALTI

        Kars'ın Kağızman ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi ve "ByLock" kullanıcısı oldukları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı.

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirtilen 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince belirlenen adreslere eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda söz konusu 6 kişi gözaltına alındı.

        Şüpheliler sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        KONYA MERKEZLİ 7 İLDE OPERASYON: 20 KİŞİ YAKALANDI

        Konya merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda "ByLock" kullandıkları iddia edilen 20 şüpheli yakalandı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında örgütle bağlantılı oldukları ve şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla 38 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Konya merkezli 7 ilde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı.

        Şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 18 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. (AA)

        BURSA'DA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bursa merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 12 şüpheliden 11'i adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan 12 şüphelinin sorguları tamamlandı.

        Şüphelilerden biri, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler ise adliyeye gönderildi.

        Bursa polisi tarafından örgütün öğretmen ve doktor yapılanmasına yönelik Bursa, İzmir ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 12 şüpheli gözaltına alınmıştı. Evlerde yapılan aramalarda, içinde güncel kurban bağış listelerinin de yer aldığı çok sayıda örgütsel doküman ve 1 dolar ele geçirilmişti.

        Örgütün doktor yapılanmasının içinde yer alan ve kendini gizleyen bir şüphelinin de örgütsel faaliyetleri deşifre edilmişti. Şüpheli doktorun halen kamu hastanesinde çalıştığı, örgütün yapılanmasında üst yönetici konumunda olduğu ve "ByLock" görüşmelerini ise bir başka örgüt üyesi üzerinden yaptığı tespit edilmişti.

        Şüphelilerin tamamının "ByLock" programını kullandıkları ve bazılarının da FETÖ elebaşının talimatıyla Bank Asya'ya para yatırdığı belirlenmişti. (AA)

        ESKİ MALİYE BAKANLIĞI ÇALIŞANI 70 KİŞİYE FETÖ'DEN GÖZALTI KARARI

        REKLAM

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Ankara merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen eski Maliye Bakanlığı çalışanı 70 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında, Ankara merkezli 5 ilde operasyon düzenlendi.

        Bu kapsamda, terör örgütünün gizli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen ve tamamı ihraç edilen Maliye Bakanlığı çalışanı 70 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        Sabah saatlerinde başlayan gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtildi. (AA)

        ZONGULDAK'TA 14 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 14 kişi adliyeye getirildi.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddiasıyla il genelinde gözaltına alınanlardan 14 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından, Berat K, İsmail A, Abdulkadir B, Cemil B, Recep E, Ömür M, Ahmet B, Türker S, Mustafa Furkan A, Emre S, Eyüp T, Selim K, Adem Y, ve Fatih U. geniş güvenlik önlemi altında adliyeye götürüldü.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, 11 Ağustos'ta İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "ByLock" kullanıcısı oldukları iddia edilenlere yönelik, il genelinde belirlenen adreslere operasyon düzenlenmiş, operasyonda 11'i kadın 27 şüpheli gözaltına alınmıştı.

        Operasyon kapsamında 15 Ağustos'ta, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklanmış, 3 kişi ise adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakılmıştı.

        Gözaltına alınan şüpheliler arasında üniversite öğrencisi, KHK ile meslekten ihraç edilenlerin yanı sıra özel sektörde çalışanların da bulunduğu belirtilmişti. (AA)

        REKLAM

        ANTALYA'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen 'FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 8 Maliye çalışanından, 7'si silahlı terör örgütün üyesi olmak suçundan tutuklandı.

        FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince 1 Ağustos'ta yapılan operasyonda aralarında gelir uzmanı, gelir uzman yardımcısı, vergi müfettiş yardımcısı ile veri hazırlama ve kontrol işletmeninin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları yapılan şüphelilerden 1'i serbest bırakılırken örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı öne sürülen aralarında gelir uzmanı, gelir uzman yardımcısı, vergi müfettiş yardımcısı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve bir eczacının da bulunduğu 7 kişi adliyeye sevk edildi. Antalya 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan şüpheliler A.Ş., E.Ş., M.Ç., N.S., S.S.T., S.G. ve Z.Y. silahlı terör örgütü üyesi olmak şüphesiyle tutuklandı. (DHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ