Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eski dosta vefa!

        Eski milletvekili Bahri Zengin'in cenaze namazı, Hacı Bayram Veli Camisi'nde kılındı.

        Zengin'in, Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına, yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ile Bekir Bozdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Şevket Kazan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Başbakan Erdoğan, cenaze namazının ardından HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş ile beraber tabutu omuzlayarak cenaze aracına kadar taşıdı.

        Bu arada vatandaşlar Başbakan Erdoğan'a yoğun ilgi gösterdi. Erdoğan da vatandaşlarla tokalaşıp, el sallayarak karşılık verdi.

        Zengin'in cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

        BAHRİ ZENGİN KİMDİR?

        İstanbul eski milletvekillerinden, HAS Parti Kurucular Kurulu ve GİK Üyesi, yazar Bahri Zengin, 1942 yılında Kilis'te doğdu. İTÜ Makine Fakültesi mezunu Zengin, Delft Teknik Üniversitesi'nde 'Sanayi Yönetimi ve Bölgesel Kalkınma' alanında ihtisas yaptı. Zengin ayrıca Mavera dergisinin kurucusu ve genel yayın yönetmeniydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ