Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ailesi tarafından hazırlanan 'tecavüz odası'nda evliliğe ikna olayında...

        AHT MUHABİRİ ERDOĞAN CANKUŞ'UN HABERİ

        Muğla'nın Fethiye ilçesinde evliliğe ikna olması için ayrılmak istediği nişanlısıyla bir odaya kapatıldığı ve tecavüz girişiminden kaçarak kurtulduğu öne sürülen 18 yaşındaki Ö.A. adlı genç kızın, şu anda cezaevinde olan nişanlısı T.G. ile evlendiği ortaya çıktı. T.G.'nin tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında şikayetini geri çeken genç kız, "Teyzesinin evinde nişanlımla seviştik. İlişkiye girmek istedi, kabul etmedim. Dışarıdan gürültü gelince beni yatakta görmesinler diye korkup camdan atladım ve ayağım yaralandı. Sonra da kızdığım için beni zorla alıkoyduğunu söyledim" dedi. Bu ifadeye rağmen mahkeme "cinsel saldırı ve zorla alıkoyma" suçlaması olduğu gerekçesiyle damadın tahliye talebini reddetti. Olayla ilgili T.G.'nin yanı sıra babası, ağabeyi, ablası, ablasının eşi, teyzesi, teyzesinin oğlu ve olayı bilip yardım ettikleri öne sürülen genç kızın annesi ve babası da tutuksuz yargılanıyor.

        AKIL ALMAZ PLAN

        İddialara göre Ö.A. ve bir otelde çalışan T.G., ailelerinin rızasıyla 7 ay önce nişanlandı. Ancak bir süre sonra aralarına soğukluk girdiği gerekçesiyle Ö.A. ayrılmak istedi. İddiaya göre hem genç kızın, hem de nişanlısının ailesi buna karşı çıktı. Bir araya gelen aileler, genç kıza büyü yapılmış olabileceği gerekçesiyle hocalara götürdü. Ancak genç kız kararından dönmeyince iddiaya göre 2 Ağustos günü hocaya götürme bahanesiyle Fethiye'ye bağlı Bozyer köyündeki evinden alınan Ö.A. Gökben köyünde T.G.'nin teyzesi H.C.'nin evine götürüldü. Burada bir odaya kilitlenip 3 saat boyunca nişanlısı T.G. tarafından cinsel ilişkiye zorlandığı öne sürülen Ö.A., direnip, nişanlısının odadan çıktığı bir anda pencereden atlayarak kaçtı. Olay sırasında T.G.'nin teyzesinin kapıda beklediği iddia edildi. Jandarmaya sığınan Ö.A.'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan nişanlısı T.G. ?cinsel istismar ve saldırı' ve ?alıkoyma', babası N.G. (58), ağabeyi Y.G. (33) ablası S.G. (35), ablasının eşi H.G. (40), teyzesi H.C. (58), teyzesinin oğlu Ç.C. (34) ile genç kızın annesi S.A. (43) ile babası S.A. (44) ?tecavüze yardım ve yataklık' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Üst mahkemeye yapılan itirazla T.G. dışındaki 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        NİKAH CEZAEVİNDE KIYILDI

        Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Müşteki Ö.A.'nın nişanlısı T.G. ile cezaevinde 3 Eylül'de Fethiye Nüfus Müdürü Yener Sargıncı'nın kıydığı nikahla evlendiği belirtildi. Evlendiğini beyan edince duruşma zabıtlarına da ismi Ö.G olarak geçti.

        YAKALANMAKTAN KORKTUĞUM İÇİN PENCEREDEN ATLADIM

        Davada müşteki sıfatıyla dinlenen, ancak şikayetini geri çektiğini belirten Ö.G. nişanlısı ile arasının iyi olduğunu belirterek, "Ancak ben hemen evlenmek istemedim. Olaydan 2-3 gün önce annem beni T.G.'nin babasının evine getirdi. Babamda kamyonla yola gitti. 2-3 gün nişanlımın evinde kaldık. Birlikte iftar yemeği yedik. Sonra Göcek tarafına gezmeye gittik. Birlikte nişanlımla görüştüğümüz için teyzesinin evinin anahtarını aldı. İkimiz birlikte eve gittik. Nişanlım kapıyı açtı. İçeriye girdik. Yer yatağı serdik, biraz seviştik. O esnada nişanlım ilişkiye girmek istediğini söyledi, ama ben 'olmaz' dedim. Dışarıdan bir ses duydum. Kim geliyorsa beni bu vaziyette görmesin düşüncesiyle pencereden dışarı atladım. Nişanlım yanıma geldi. 'Niye atladın?' dedi. Düştüğüm için sinirlenmiştim. Şu an olay nedeniyle şikayetçi olduğum kimse yoktur" dedi. Jandarmadaki ifadesiyle çelişkinin sorulması üzerine genç kız, "Bana 'ilişkiye girelim' demesi nedeniyle öfkeliydim. Bu öfke ile beyanda bulundum. Kendisi ile evlendik. Kapıyı kilitlemedik. Beni zorla tutmaları gibi bir şey olmadı" dedi.

        TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

        Sanık T.G. de "Nişanlım pencereden atladığı için ayağında yara olmuştu. 'Ayağım senin yüzünden yaralandı' dedi. Kesinlikle ona şiddet uygulamadım" dedi. Jandarmaya verdiği ifadesini kabul etmediğini de belirten T.G. "Sabaha yakın ifade vermiştim. Aç susuzdum. Ne söylediğimi hatırlamıyorum" dedi. Tutuklu sanık T.G.'nin avukatı nişanlı çiftin samimiyetini gösterir geçmişe yönelik 5 adet fotoğrafı mahkemeye sunarak tahliyesini istedi. Tanıklar da çiftin nişanlı olduğunu, bir sorunun bulunmadığını ileri sürdüler. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi, T.G.'nin 'cinsel saldırı ve alıkoyma' ile suçlanması nedeniyle tutukluluğunun devamına karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ