Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu

        BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yargıdan da hesap sorulması lazım"dedi. Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Van Milletvekili Nazmi Gür ile il ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte geldiği Cizre'de "Rojavayı selamlama mitingi"nde konuştu.

        Yerel sanatçıların verdikleri konserin ardından ardından iki saatlik gecikme sonrası kalabalığa hitap eden Demirtaş, Suriye'nin kuzeyindeki Rojova bölgesine insani yardımların ulaştırılmadığını savundu.

        Cenevre konferansında kürtlerin birlik olmaları gerektiğini söyleyen Selahattin Demirtaş, "Rojava halk sadece kendi topraklarında köyünde vatanında onurluca insanca yaşamak istiyor. Dünyanın her yerinden Suriye'ye insani yardım gönderiliyor birleşmiş milletlerin insani yardımları gönderiliyor ama bu yardımların Rojava halkına ulaşmasını engelliyorlar Türkiye'nin Suriye'ye yardımlar gidiyor ama Rojava halkına ulaşmasını engelliyorlar." dedi.

        "YARGIDAN DA HESAP SORULMASI LAZIM"

        Demirtaş, paralel devletin temizlenmesi için başbakanın yargıdan hesap sorması gerektiğini kaydederek, "Eğer yargıdan derin devleti paralel devleti temizlemek istiyorsan en yakın zamanda işlenen katliamlardan başlaya bilirsin. Biz senin paralel devletten rahatsız olduğuna inanalım. Özel yetkili mahkemeleri kapat. Bu mahkemelerin kime ne hayrı olmuş? Bak işte gün geldi senden hesap soruyorlar. Bu özel etkili mahkemeler haklı haksız, herkesi tutuklarken yargılarken, senin sesin çıkmıyordu. Başbakan olarak paralele devletten hesap sormak istiyorsan önce şeffaflaşacaksın. Paralel devletle iş birliği yapmaktan vazgeçip, yeni bir paralel devlet kurmaya çalışmayacaksın. " diye konuştu.

        Demirtaş'ın konuşmasının ardından, kalabalık sınıra yürüdü. BDP'li görevlilerin engellemelerine rağmen bazı kişiler sınır hattında polisin tarafından yerleştirilen güvenlik bariyerlerinin tamamı göstericiler tarafından yıkıldı.

        Bu sırada polis, Türkçe ve Kürtçe olarak sınıra yaklaşmalarının tehlikeli olduğu ve mayınlı bölgeye girilmemesi konusunda vatandaşları anonslarla uyardı.

        Burada açıklama yapan Demirtaş, "Talebimiz, Türkiye Rojava'daki gelişmeleri bir tehlike olarak görmemelidir. Oradaki Kürtlerinde kendini yönetme hakkını olduğunu kabul etmeli. İnsani yardımlar ve sınırlardan ticaret yardımı tanınmalı ve oradaki insanların içine düştüğü mağdur durumdan giderilmesine yardımcı olunmalıdır. Biz bu politikaların değişmesini istiyoruz. Bu sınırlar yapay sınırlardır. Avrupa Birliğinde sınırlar kaldırıldığı gibi Ortadoğu'da da artık sınırların olmadığı ve kardeşliğin olduğu günler için buradayız" şeklinde konuştu

        Açılamanın ardından kalabalık sınırdan olaysız bir şekilde geri döndü. Bu sırada Tarihi İpek Yolunda kısa süreli trafikte aksamalar meydana geldi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ