Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ahmet İyimaya, Soma faciasında ölen işçiler için gözyaşı döktü,soma'da maden faciası,soma'da maden kazası

        TBMM Adalet Komisyonu'nun Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısını görüşmek üzere gerçekleştirilecek bugünkü toplantısı Soma'da meydana gelen maden faciası ve milli yas ilan edilmesi nedeniyle iptal edildi.

        Komisyonun yarın yapılacak toplantısının yeni yargı paketi olarak belirlenen gündemi de bugüne alınarak, paketin alt komisyona sevk edilmesine karar verildi.

        Komisyon Başkanı Ahmet İyimaya, üyelerin komisyon salonuna gelmesinin ardından kısa bir konuşma yaparak Soma'da maden ocağında meydana gelen facia nedeniyle komisyonun çalışmaması kararı alındığını açıkladı. Yaşananlar nedeniyle büyük üzüntü içinde olduğunu belirten İyimaya'nın konuşması sırasında gözlerinin dolduğu gözlendi.

        Maden işçilerinin toprağın derinliklerinde ekmek parası için alın teri döktüklerini ifade eden İyimaya, şunları söyledi:

        "Bugün milletin vicdanına her birimizin yüreğine yakıcı bir ateş düştü. Güneşin dahi ışıtamadığı donuk bir karanlıkta, milli bir yastayız. Onlar vatan şehitleridir. Bu mukaddes ibareyi telaffuz etmek, hiçbir şekilde bizi sorumluluktan kurtarmıyor. Müselsel kazalara karşı önleyici ve denetleyici ortak aklı henüz oluşturamamış hepimizin ve evleviyetle işverenler dahil, sistem dinamiklerinin vahim kusurlarına atıfta bulunmaya mecburuz.TBMM Adalet Komisyonu olarak şehitlerimizin çileli ailelerinin, işçi dostlarının, aziz milletimizin ve Türkiyemizin başı sağolsun diyor, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize sabırlar diliyoruz. Mahsur kalan işçilerimize kurtuluş dualarında bulunuyoruz."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ