Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hamileler Kefir İçebilir Mi ve Zararlı Mı, Faydalı Mı? Hamilelikte Kefir Tüketimi Nasıl Olmalı ve Ne Kadar İçilmeli?

        Kefir ayrana benzese de tadı oldukça farklıdır. Ayrıca kefirde bulunan probiyotikler ve protein diğer süt ürünlerinden daha fazladır. Genel olarak kansere bile faydalı olan kefir yaşamın en hassas dönemlerinden biri olan hamilelikte içilir? Diye merak edilmektedir. Hamilelik anne adayının her şeye daha fazla dikkat etmesi gereken bir dönemdir.

        Bu yüzden pek çok kişi bu dönemde ne yiyip ne yememesi gerektiğini merak eder. Kefirde bunlardan biridir. Kefir de çok fazla vitamin vardır ve bundan da önemlisi kefirde bulunan probiyotikler başka içeceklerde bulunmaz. Hamilelikte probiyotik alımı da faydalı olacağından kefir içilmesi faydalı görülmektedir. Bu içeriğimizde hamileler kefir içebilir mi, zararlı mı faydalı mı? Hamilelikte kefir tüketimi nasıl olmalı? Konularında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Hamilelikte Kefir İçilir mi?

        Pek çok anne adayı hamilelikte kefir içilir mi? Sorusunun yanıtını öğrenmek ister. Uzmanlar gebelik döneminde alınan probiyotiklerin zararlı olmadığı gibi faydalı olduğunu söylemektedir. Buna bağlı olarak hamilelikte kefir içilmesinde bir sakınca yoktur. Bunun yanı sıra kefir anne adayı için oldukça faydalıdır. Kefir hamilelikte bağırsak sistemini düzenler, bağışıklığı güçlendirir, idrar yolu enfeksiyonunun önüne geçer.

        Kefiri Kimler Tüketemez?

        Kefir ayrana benzeyen lezzetli bir içecektir. Pek çok kişi kefiri faydalı olduğu için öğünlerine ekler. Bazen yemeğin yanında bile kefir tercih edilebilir. Kefir oldukça faydalı bir içecek olduğundan yaş ve cinsiyet bağlı olmaksızın herkes tarafından içilebilir. Peki kefiri kimler tüketemez? Kefir diğer süt ürünleri gibi yoğun düzeyde laktoz içermektedir. Dolayısıyla laktoz intoleransı olanların kefir tüketmesi pek önerilmez. Ayrıca bağırsak ve mide problemi olan kişilerin de kefiri dikkatli içmesi gerekir.

        REKLAM

        Hamileyken Probiyotik Kullanılır mı?

        Hamilelik dönemi her kadın için özeldir. Bu dönemde yenmesi ve içilmesi gerekenler bile özel olarak seçilmelidir. Herkes bebeği için en sağlıklı olanı ister. Bu yüzden hamilelik döneminde ekstra vitaminler ve mineraller alınmalıdır. Peki hamileyken probiyotik kullanılır mı? Konuyla ilgili araştırmalar yapan uzmanlar hamilelik döneminde probiyotiğin hem anne adayına hem de bebeğe faydalı olduğunu ifade etmiştir. Bu yüzden bol probiyotik içerek kefir hamilelik döneminde doğru bir tercihtir. Ayrıca hamilelik döneminde ortaya çıkan kabızlık ve sindirim problemlerine kefir çok iyi gelir. Pek çok anne adayı kefir sayesinde hazımsızlık sorununun önüne geçer. Diğer yandan kefir bağışıklığı da kuvvetlendirdiğinden anne adayını hastalıklardan korur.

        Hamilelikte Kefir İçmek Bebeğe Kilo Aldırır mı?

        Anne adaylarının gebelikte en fazla önemsediği şey bebeklerinin sağlıklı bir şekilde gelişmesidir. Sağlıklı gelişimin bir parçası olan kilo almak da bebeklerde dikkat edilen bir konudur. Kefir gebelikte anne adayı çok faydalıdır. Sindirim sorunlarının çözülmesini sağlamakla beraber kabızlığı da giderir. Kefir de bulunan probiyotikler hiçbir içecekte olmadığı için bebeğin gelişimine de destek verir. Yapılan araştırmalar kefir içen annelerin bebeklerinin kilo aldığını ortaya koymaktadır.

        REKLAM

        Hamilelikte Kefir Zararlı mı?

        Hamilelikte kefir zararlı mı? Sorusu pek çok defa sorulmaktadır. Tersine hamilelik sürecinde kefir probiyotik zengini olduğundan oldukça faydalıdır. Bütün gebeler gönül rahatlığıyla kefir içebilir.

        Hamilelikte Kefir Yararlı mı?

        Hamilelikte kefir yararlı mı? Sorusu pek çok kişi tarafından sorulur. Hamilelikte kefir içmek oldukça faydalıdır. Çünkü kefir sindirim sorunlarının çözülmesini sağlamakla beraber gebelerin bağışıklığını da güçlendirir. Kefirde bulunan probiyotiklerin anne adayının sağlığını kuvvetlendirmekle beraber bebeğin gelişimine de katkı sağlar.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ