'Hangi İnsan Hakları? Film Festivali' Pera Müzesi’nde
Pera Müzesi, DOCUMENTARIST tarafından 15. kez düzenlenen Hangi İnsan Hakları? Film Festivali'nin gösterimlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl dünyadan ve Türkiye'den göç, kimlik, toplumsal hafıza, direniş ve varlık mücadelesi temalarını odağına alan 17 belgesel, festival kapsamında 12 - 17 Aralık arasında Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak
ABONE OLSuna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, belgesel sinemanın en önemli topluluklarından DOCUMENTARIST tarafından bu yıl 15. kez düzenlenen Hangi İnsan Hakları? Film Festivali gösterimlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl “Bakım Emeği” ana temasıyla 12 – 17 Aralık arasında düzenlenecek festival kapsamında göç, kimlik, toplumsal hafıza, direniş ve varlık mücadelelerini odağına alan 17 filmden oluşan bir film seçkisi, Pera Müzesi Oditoryumu'nda ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluşacak.
.pngPera Müzesi’ndeki gösterimler, Çayan Demirel ve Ayşe Çetinbaş imzalı “Kardeş Türküler ile 30 Yıl” filmiyle açılıyor. 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü bünyesinde başlayan Kardeş Türküler projesinin 30 yıllık müzikal ve politik yolculuğunu anlatan film, bir yandan Türkiye’nin yakın politik tarihine güçlü bir panorama sunarken diğer yandan hiçbir farklılığın bölemediği kardeşlik fikrinin izini sürüyor.