Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hasarın boyutu artıyor! Depremde kaç bina yıkıldı, çöktü ve kaç bina hasar gördü? Depremde yıkılan bina sayısı belli oldu
        1

        Türkiye'de peş peşe meydana gelen yıkıcı depremler ağır hasara sebep oldu. Can kaybı ve yıkılan bina sayılarına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ederken Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesindeki birçok ilde enkaz çalışmaları sürüyor. İşte, Kahramanmaraş ve Gaziantep depreminde yıkılan bina sayısı ve konuyla ilgili güncel bilgiler...

        2

        DEPREMDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ, KAÇ KİŞİ YARALANDI? BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR!

        Son dakika açıklamasına göre, depremde can kaybı 18 bin 342'ye, yaralı sayısı 74 bin 242'ye yükseldi.

        3

        TÜRKİYE DEPREM İLE SARSILDI

        6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Diğer yandan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep ve Adıyaman'da çok sayıda deprem meydana geldi.

        AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi günü saat 13:24'te Gaziantep Elbistan merkezli depremin büyüklüğünü 7.6 olarak açıklandı.

        4

        GAZİANTEP, ADIYAMAN VE KAHRAMANMARAŞ'TA DEPREM FIRTINASI

        Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde saat 04.26'da 6,4, saat 04.28'de 6,6; İslahiye ilçesinde saat 04.36'da 6,5, İslahiye ilçesinde saat 04.58'de 5,3; Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 05.01'de 5.3; Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.00'te 5,3 büyüklüklerinde depremler meydana geldi.

        5

        DEPREM 10 İLDE ETKİLİ OLDU

        Oktay yaptığı açıklamada şunları söyledi:

        "10 ilimizi etkileyen deprem. İlk andan itibaren tüm bakanlarımızla birlikte AFAD'da toplanmaya başladık, gerekli görevlendirmeleri yaptık. Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren bire bir depremi takip etmekte ve yönetmektedir. Ekiplerimiz sahada." dedi.

        6

        DEPREMDE KAÇ BİNA YIKILDI?

        Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis ve Adana'da yıkıma neden olan Kahramanmaraş ve Gaziantep depreminde bina ihbarları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kahramanmaraş merkezli depremlerde şu an itibarıyla yıkılan bina sayısı 6 bin 444." ifadelerini kullandı.

        Hasarın boyutunda yeni bilgiler gelmeye devam ettikçe haberimizi güncelleyeceğiz.

        7

        VARANK: ÜRETİME ZARAR VERECEK YIKIM OLMADI

        Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın ardından sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarda bulundu:

        "Kayıplarımız var. Rabbim hepsine rahmet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Afetten etkilenen bölgeler aslında sanayi anlamında da Türkiye'nin en önemli üretim merkezleri arasında yer alıyor.

        8

        Gerek bakanlıktaki arkadaşlarımız gerekse diğer bakanlıklarla birlikte olayı sıcak şekilde takip ediyoruz. Üretim tesislerimiz ve sanayicilerimile irtibat halinde süreci en güzel şekilde yönetmeye çalışıyoruz.

        Gerek organize sanayi bölgeleri ve dışındaki üretim tesislerinde üretime zarar verecek herhangi yıkımın olmadığını görüyoruz. Bu bizimaçımızdan sevindirici.

        9

        İL İL CAN KAYBI VE YARALI SAYISI AÇIKLANDI

        VEFAT YARALI
        KAHRAMANMARAŞ 530 2900
        HATAY 872 2766
        OSMANİYE 293 1315
        ADIYAMAN 720 400
        DİYARBAKIR 92 770
        ŞANLIURFA 95 1791
        GAZİANTEP 481 3890
        KİLİS 22 417
        ADANA 146 2611
        MALATYA 166 3298

        *Tablodaki veriler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın 7 Şubat 2023 Salı günü sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göredir.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ