Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Haydar Dümen kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Haydar Dümen evli miydi, eşi kim? Ünlü yazar Haydar Dümen ölüm nedeni nedir, kaç yaşındaydı?
        1

        Edinilen son dakika bilgisine göre, ünlü köşe yazarı Haydar Dümen hayatını kaybetti. Posta gazetesi köşe yazarlığının yanı sıra, psikiyatristlik de yapan Haydar Dümen, 1930 yılında Uşak'ta dünyaya gelmişti. Ünlü ismin vefat haberi büyük üzüntüyle karşılanırken Haydar Dümen kimdir, kaç yaşında ve neden öldü konularıyla ilgili araştırmalar hız kazandı.

        HAYDAR DÜMEN KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ?

        Psikiyatrist ve köşe yazarı Haydar Dümen hayatını kaybetti. Edinilen son bilgiye göre, Haydar Dümen'in cenazesi dün defnedildi. Haydar Dümen'in ölüm nedeni ile ilgili olarak son dakika açıklaması yapıldı.

        2

        HAYDAR DÜMEN KİMDİR?

        Uşak'ın İkisaray köyünde doğmuştur. Afyon Lisesi'nden 1948 yılında mezun olan Dümen, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Şubat 1955 yılında mezun olmuş, 1958'de nöropsikiyatri uzmanı olmuştur. 25 yıl kamuda çalıştıktan sonra emekli olmuş ve yazın çalışmalarına ağırlık vermiştir.

        3

        Dümen, Türkiye'nin Güzin Abla'dan sonra en tanınmış dert dinleyen gazete köşe yazarıdır. Özellikle cinsel yaşam konusundaki problemleri farklı bir mizah anlayışı ile kaleme alarak cevaplamasından dolayı geniş bir okuyucu kitlesine sahiptir.

        29 Mart 2010'da Cihangir’deki bürosu Hüseyin Aslan adlı silahlı saldırgan tarafından basılmış; ancak Dümen, tutukluk yapan silah ve korumaların müdahalesi sayesinde kurtulmuştur. 2013 yılında Hüseyin Aslan, İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl hapse mahkum edildi.

        4

        HAYDAR DÜMEN NEDEN ÖLDÜ?

        Vefat haberini aynı gazetede çalıştığı köşe yazarı arkadaşı Mehmet Coşkundeniz sosyal medya hesabından, "Gazetemiz POSTA'nın yazarı, Haydar Dümen hocamızı COVID-19 nedeniyle kaybettik. Türkiye'nin en renkli doktoruydu. Sadece cinsellik konusundaki yazılarıyla değil, hayvan sevgisiyle de tanınırdı. Nur içinde yatsın" notuyla duyurdu.

        Haberi Hazırlayan: Mete Ertunç Sevilir

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ