Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Hazine dış piyasadan 4 milyar dolar borçlandı - Para Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanlığı 5 ve10 yıl vadeli eurobond ihraçlarını 4 milyar dolar borçlanma iletamamladı. IFR'da yer alan bilgilere göre Hazine'nin 5 yıl vadelieurobond ihracında borçlanma 2 milyar dolar getiri yüzde 4.45 oldu.

        Hazine'nin 10 yıl vadeli eurobond ihracında ise borçlanma 2milyar dolar, getiri yüzde 5.45 oldu.

        Öte yandan prosedürel olarak 13 Mart 2025 ve 13 Mart 2030vadeli her iki tahvil için de ABD'nin Sermaye Piyasası Kurulu'naABD menkul kıymetler borsasında işlem görmesi için başvuru da yapıldı.

        Hazine ve Maliye Bakanlığı dün 2020 yılı dış finansmanprogramı çerçevesinde dolar cinsinden 5 ve 10 yıl vadeli çiftdilim bir ihraç gerçekleştirmek üzere Citi, Deutsche Bank, JPMorgan ve Societe Generale'e yetki vermişti.

        Hazine'nin bu yıl için uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihraçları yoluyla 9 milyar dolar tutarı karşılığında finansman öngörüyor. Hazine ayrıca bu yıl piyasa çeşitliliğinin sağlanması amacıyla uluslararası piyasalarda doların yanında diğer döviz cinslerinden ihraç öngörüyor.

        Hazine'nin bugün ihracın sonuçlarına ilişkin açıklamada"Söz konusu dolar tahvillerin ihraç tutarlarının tamamı euro

        cinsi yükümlülüğe dönüştürülmüştür. Gerçekleştirilen takas işlemi sonucu 4 milyar dolar tutarındaki yükümlülüğümüzün euro cinsinden ortalama kupon oranı yüzde 2.7 olmuştur. Bu tahvil ihracıyla birlikte 2020 yılında uluslararası sermaye piyasalarından toplam 4 milyar dolar tutarında finansman sağlanmıştır." dendi

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ