Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Hıçkırığa Kesin Çözüm Yolları Nelerdir? Evde Doğal Yöntemlerle Hıçkırık Nasıl Düzelir?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Diyafram bir kastır ve istem dışı hıçkırık şeklinde spazmlar oluşturabilir. Bu esnada aslında diyafram kasında kasılma olduğunda ses telleri kapandığı için “hıçkırık” ismi verilen ses çıkar. Hıçkırık yaşamamış olan dünyada bir kişi yok gibidir. Ciddi bir durum olmamakla beraber kimse hıçkırığa tutulmak istemez. Bu nedenle hıçkırık için kesin çözüm yolları bilinmelidir.

        Evinizde bile uygulayabileceğiniz yöntemlerle hıçkırıktan doğal yollarla kurtulmak mümkündür. Fakat yine de geçmeyen hıçkırığınız varsa ve artık sizi rahatsız edici bir durumla geldiyse veya sıklıkla hıçkırık sorunu yaşıyorsanız yine de uzman bir doktorla görüşmenizi tavsiye ederiz.

        REKLAM

        Herkesin başına en azından hayatında bir kez gelmiş olan hıçkırık yine de rahatsız edici görülür ve istenmez. Diyaframla ilgili bir durum olan hıçkırık buradaki kasta oluşan kasılma yüzünden oluşur ve çoğunlukla ritmik şekildedir. Hıçkırıkların neredeyse hepsi anlıktır ve kısa bir süre sonra geçer. Fakat hıçkırık uzun sürüyorsa ve sık tekrarlıyorsa ciddi bir hastalığın habercisi olabileceğinden ihmal edilmemelidir. Dünyada araştırılan ve ciddi görülen uzun süreli geçmeyen hıçkırıklar yaşanmıştır.

        Cinsiyet farkı olmaksızın herkeste her yaşta oluşabilen hıçkırık günlerce bile devam edebilir. Hıçkırıkla beraber kendinizde farklı bir durum hissettiğinizde yine de uzman bir hekimle görüşülmelidir. Örneğin iki ya da üç saat geçmeyen hıçkırıklarda mutlaka doktora gidilmelidir. Hıçkırığın ciddi bir hastalıkla ilişkisi olması oldukça enderdir. Fakat imkânsız değildir. Bu yüzden ciddiye alınmalıdır.

        Çoğunlukla boyun bölgesine yapılan masajlarla vücutta rahatlamakta ve hıçkırık son bulmaktadır. Bu yöntem çok fazla kişi tarafından denenmiştir. Bunun dışında daha pek çok yöntem bulunmaktadır. Biz de içeriğimizde hıçkırığa kesin çözüm yöntemleri: evde doğal yöntemlerle hıçkırık nasıl geçer? Hakkında ayrıntılı bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte hıçkırığa kesin çözüm yolları ile ilgili tüm merak edilenler…

        REKLAM

        Hıçkırık Nasıl Geçer?

        Hıçkırık nasıl geçer? Sorusunun yanıtını merak edenler için sıraladık;

        • Hıçkırık esnasında nefes tutulması etkili bir yöntemdir,
        • Hızlı bir şekilde su içmek de hıçkırığı geçirebilir,
        • Limonun ısırılması da uygulanabilen bir yöntemdir,
        • Suyla yapılan gargara da hıçkırığa iyi gelebilir.

        Hıçkırık Kesin Çözüm Yolları

        Hıçkırık kesin çözüm yolları arasında nane çayı başta gelmektedir. Nane oldukça faydalı bir bitkidir ve pek çok hastalık içinde faydalıdır. Nane çayının da hıçkırığa iyi geldiği pek çok kişi tarafından söylenmektedir. Siz de geçmeyen hıçkırık durumunda nane çayı içebilirsiniz. Düzenli içerseniz hıçkırık oluşumunu da önleyebilir.

        REKLAM

        Hıçkırık Tuttu Geçmiyor Ne Yapmalıyım?

        Hıçkırık tuttu geçmiyor ne yapmalıyım? Diye soranlara öncelikle soğuk suyla yüzlerini yıkamalarını tavsiye edebiliriz. Buzlu su içmek de bir başka yöntemdir. Nefes alışverişi hızlandırmak da işe yarayabilir.

        Evde Hıçkırığa Ne İyi Gelir?

        Evde hıçkırığa ne iyi gelir? Diye soranlar için sıraladık;

        • Nefesin bir tutulup bir bırakılması,
        • Limon koklamak,
        • Hızlıca nefesin alınıp verilmesi,
        • Hızlıca soğuk su içilmesi,
        • Elma sirkesi içmek ve limon yemek,
        • Boyun kısmının arkasına masaj yapılması.

        Hıçkırık Doğal Çözüm Yolları

        Hıçkırık doğal çözüm yolları uygulanarak hıçkırıktan kurtulmak mümkündür. Siz de evinizde çeşitli yöntemler uygulayarak hıçkırıktan kurtulabilirsiniz. Bunlardan en bilineni nefesin tutulması ve bırakılmasıdır. Bunun dışında boyun masajı da hıçkırığa iyi gelir.

        Hıçkırığa İyi Gelen Şeyler

        Hıçkırığa iyi gelen şeyler arasında öne çıkanları sizler için sıraladık;

        • Soğuk su içilmesi ya da buzun direk yutulması,
        • Hızlıca nefesin alınıp verilmesi,
        • Nefesin bir alınıp bir tutuşması,
        • Limonun koklanması
        • Elma sirkesinin bir yudum içilmesi ya da buruna sirkenin çekilmesi,
        • Boyun masajı yapılmasıdır.
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ