Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İBB'nin personel giriş kapısında değişiklik

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mevlüt Uysal’ın başkanlığı döneminde, Belediye Sarayı’nın giriş holüne yerleştirilen cam panoyu kaldırdı. Yine aynı dönem başlatılan personel giriş kapısı uygulamasına da son verildi.

        Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın 23 Haziran seçimine kadar İBB Başkan Vekili olarak atanmasının ardından yapılan bazı değişiklikler dikkat çekti. Mevlüt Uysal’ın, İBB Meclisi tarafından 28 Eylül 2017 tarihinde başkan seçilmesinden sonra Başkanlık Binası’nın girişinde yer alan hole bir pano vitray yerleştirilmişti. Ekrem İmamoğlu’nun 18 günlük görev süresinde dokunulmayan pano vitray önceki gece kaldırıldı.

        Yine Uysal’ın başkanlığı döneminde başlatılan, başkanlık binasına personel giriş uygulamasına da son verildi. Yeni uygulama ile personel de artık eskiden olduğu gibi belediye başkanı ve bürokratların kullandığı ana kapıdan giriş çıkış yapacak. Personel için ikinci bir kapı açılması uygulaması başlatıldığında yetkililer bunu, kapı ağzında yaşanan sıkışmanın aşılması ve kart basan personele kolaylık sağlamak olarak açıklamıştı.

        İBB yetkilileri pano vitrayın, hole gün ışığının girişini sağlamak için kaldırıldığını belirterek, "Pano vitrayın kaldırılmasının sayın valimizle bir alakası yok. Vitray İBB bürokrasisinin kararı ile kaldırıldı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ