Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Son dakika: Irak Başbakanı es-Sudani Türkiye'de

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es Sudani´yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

        Karşılama töreninde, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Sudani, tören kıtasını selamladı. Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Sudani, merdivende Türkiye ve Irak bayrakları önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Karşılama töreninin ardından liderler, baş başa ve heyetler arası görüşmeye geçti. Liderler, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

        IRAK'A 'SU' YARDIMI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        "Millet el ele vererek dost ve kardeş ülkelerin desteği ile depremin yaralarını saracağız. Görüşmemizde ikili ilişkilerimizi el aldık. Terörün her türlüne top yekün mücadelemizi teyit ettik. Kalkınma yolu projesinin hayata geçmesi için birlikte çalışma kararlılığımızı vurguladık.

        REKLAM

        Ankara Bildirisi ile ortak çalışma irademizi gösteren kritik bir adım attık. Kalkınma yolu stratejik önemi olan bir projedir.

        Kalkınma Yolu Projesini, bölgemizin yeni İpek Yolu haline dönüştüreceğimize inanıyorum.

        Komşular arasında zaman zaman farklı anlayışlar olabilir. Türkiye ve Irak bunları çözme iradesini her zaman göstermiştir.

        Su sorununu çözmek amacıyla, Irak'a Dicle Nehri'nden bırakılan su miktarını bir ay süreyle artırma kararı aldık.

        Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz, PKK'yı terör örgütü olarak tanıması ve topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir."

        Daha sonra sözü alan Irak Başbakanı Sudani, deprem nedeniyle Türkiye'ye taziyelerini iletti.

        Sudani daha sonra, "Irak, komşusuna gelecek tehditleri kabul etmez. Güvenlik konularının ikili ilişkilere zarar vermemesini arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

        * Haberin görseli Anadolu Ajansı'ndan servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ