Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son yılların en ilginç kovalamacası
        .png
        .png

        Son yılların en ilginç hırsız polis kovalamacası Sultanahmet Tramvay durağında yaşandı. Kuzey İrlanda uyruklu Rolin Ruci, tramvaya binmeye çalışan Afgan uyruklu ABD vatandaşı Wakıl Rosali’yi takibe aldı.

        KADIN POLİSLER İRLANDALI HIRSIZI GÖZ TAKİBİNE ALDI

        Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, İstanbul Güven Timleri’nde görev yapan 3 kadın sivil polis de şüpheli hareketleri üzerine Rolin Ruci’yi takibe aldı.

        Rolin Ruci, ABD’li kadının cebindeki içerisinde yaklaşık 10 bin dolar para olan zarfı alarak hızla kaçmaya başladı.

        KADIN POLİS YAKALADI

        Hırsızı zaten takibe alan kadın polis Hacer Demirel durumu fark edince kovalamaca başladı. Kısa bir kovalamacanın ardından Hacer Demirel İrlandalı hırsız Rolin Ruci’yi gözaltına aldı.

        REKLAM

        O PARA MEKKE’DEKİ FAKİRLERE GİDECEKMİŞ

        İrlandalı hırsızın çaldığı 10 bin dolar para kadın polisler tarafından Wakıl Rosali’ye teslim edildi. Rosali, ‘Paranın, ABD’de Mekke’deki fakir Müslümanlar için toplandığını, paranın bulunmasına çok sevindiğini’ söyledi.

        TUNUSLU ERKEK HIRSIZ DA KISKIVRAK YAKALANDI

        İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğü’nün kadın polisleri, aynı gün bu defa Laleli Tramvay durağında Tunuslu bir hırsızı takibe aldı. Hırsız, tramvaya binmeye çalışan genç bir kızın cebinden telefonunu aldığı sırada suçüstü yakalandı.

        ONLAR ERKEK SUÇLULARIN KORKULU RÜYASI

        Güven Timleri’nin kadın polisleri, Hacer Demirel, Eda Dündar ve Sümeyra Yılmaz henüz 2,3 ve 4 yıllık polisler. Genç polisler daha şimdiden erkek suçluların korkulu rüyası oldu.

        ŞÜPHELİYİSAATLERCE TAKİP EDİP SUÇÜSTÜ YAKALIYORLAR

        Kadın polisler nasıl çalıştıklarını Habertürk’e şöyle anlattı: “Biz sivil çalışıyoruz, işimiz gereği bazen çarşaf bile giyiyoruz. Suç potansiyeli olan kişileri hemen göz takibine alıyoruz. Bu takip bazen 8 saate kadar çıkabiliyor. Sonunda hırsız bir vatandaşımızın, çantasını, cüzdanını, parasını vs. çaldığında onu suçüstü yakalıyoruz. Sadece bu suçlar değil, uyuşturucu, yankesicilik, kapkaç gibi konularda bizim alanımıza giriyor. Biz yaptığımız işle Ayşe teyzeyi, Ahmet amcayı mutlu ediyoruz. Onların mutluğu olduğunu görünce biz daha da mutlu oluyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ