İsrailli bakandan Macron açıklaması
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Filistin devletini tanıyacaklarını duyurmasının ardından açıklamada bulundu. Saar "Macron, İsrail'in güvenliğini sağlayamaz. Umalım da Paris caddelerinde sağlasın." ifadelerini kullandı.
ABONE OLFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın eylül ayında, Filistin devletini tanıyacağını duyurdu.
Macron'un açıklamasının ardından İsrail tarafından Macron'a yönelik sert tepkiler gelmeye başladı.
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, Macron'un açıklamasının gülünç ve ciddi olmadığını belirtirken "Macron, İsrail'in güvenliğini sağlayamaz. Umalım da Paris caddelerinde güvenliği sağlasın." şeklinde konuştu.
Saar, Filistin devletinin Hamas devleti olacağını iddia ederken, İsrail'in geleceği konusunda kumar oynamayacağını ifade etti.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ülkesinin Filistin devletini tanıma kararı aldığına ilişkin açıklamasını "şiddetle kınadığını" belirtti.
Netanyahu, İsrail Başbakanlık Ofisinden yayımlanan yazılı açıklamasında, Filistin devletinin başka bir İran vekili olacağını iddia etti.
"Tel Aviv'in yanında bir Filistin devletini tanıma kararı alan Cumhurbaşkanı Macron'u şiddetle kınıyoruz." ifadesini kullanan Netanyahu, bu kararın Gazze'de olduğu gibi İran vekili başka bir devlet oluşturma riski taşıdığını öne sürdü.