Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Marmara'da şiddetli fırtına! Çatılar uçtu, ağaçlar yerinden söküldü!

        Marmara Bölgesi'nde dün sabah saatlerinden bu yana etkisini sürdüren poyraz yaşamı olumsuz etkiliyor. Başta İstanbul olmak üzere pek çok ilde çatılar uçtu, ağaçlar yerinden söküldü, binalar ve yapılar hasar gördü.

        GÜNGÖREN'DE OTOMOBİLİN ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ

        İstanbul'unGüngören ilçesindeki Eski Londra Asfaltı Caddesi'nde ilerleyen otomobilin üzerine şiddetli rüzgar nedeniyle ağaç devrildi.

        Araçta hasar oluşurken sürücü yaralandı. Yaralı sürücüye olay yerine çağrılan ambulansta müdahale edildi.

        İtfaiye ve belediye ekiplerinin yolu tekrar trafiğe açmak için çalışması sürüyor.

        FABRİKANIN ÇATISI UÇTU

        Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi Oruç Reis Sokak'ta 6 katlı bir fabrikanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu.

        REKLAM

        Uçan çatının bir kısmı binanın önünde park halindeki kamyonetin üzerine düştü. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak, çatının parçalarını kaldırmak için çalışma yaptı.

        Çatının düştüğü anda çevrede kimsenin olmaması ise olası bir faciayı önledi. Ekiplerin çalışmaları sürerken, fabrikada büyük çaplı maddi hasar meydana geldi.

        KAĞITHANE'DEUÇAN ÇATI, 7 ARAÇTA HASARA NEDEN OLDU

        Kağıthane'de, şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatı, 7 araçta hasar oluşturdu.

        Çağlayan Mahallesi Meral Sokağı'ndaki 6 katlı binanın çatısı, şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatının parçaları, başka bir binanın cephesine çarparak park halindeki araçların üzerine düştü.

        KAMYONETİN KASASI UÇTU, AĞAÇ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

        Büyükçekmece'de ise seyir halinde olan bir kamyonetin kasası şiddetli rüzgar nedeniyle bulunduğu yerden koparak devrilirken, Bakırköy'de ise şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağaç park halindeki 2 otomobilin üzerine devrildi. İlk olay Büyükçekmece, D-100 Karayolu Edirne istikametinde meydana geldi. D-100'de seyir halinde olan sürücüsü öğrenilemeyen kamyonetin şiddetli rüzgar nedeniyle kasası bulunduğu yerden koparak yola devrildi. Kasanın devrilmesi nedeniyle D-100 Edirne istikametine trafik tek şeritten verilirken yolda trafik yoğunluğu oluştu.

        DHA'nın haberine göre, ikinci olay ise Bakırköy'de meydana geldi. Yeşilköy Mahallesi'nde bir ağaç, şiddetli rüzgar nedeniyle park halinde bulunan 2 otomobilin üzerine devrildi. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, benzinli testereyle devrilen ağacı keserek otomobillerin üzerinden aldı. Devrilen ağaç nedeniyle 2 otomobilde maddi hasar meydana geldi.

        REKLAM

        Haber verilmesi üzerine sokak araç trafiğine kapatılırken, zarar gören araçlar sahipleri tarafından bulundukları yerden çekildi.

        Kağıthane Belediyesi ekiplerinin çatı parçalarını yerden kaldırılması sonrasında sokak trafiğe açıldı.

        SİLİVRİ'DE VATANDAŞLAR ZOR ANLAR YAŞADI

        İstanbul'da etkisini gösteren fırtına Silivri'de de vatandaşlara zor anlar yaşattı. Fırtına ve yağış nedeniyle şemsiyelerle korunarak kaldırımda yürüyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

        Yeni Mahalle 1 Kasım Caddesi'nde bulunan bir marketin tabelası zarar gördü.

        Haber verilmesi üzerine olay yerine Silivri İtfaiye ekipleri ve Polis ekipleri sevk edildi. Tabela kopmak üzereyken itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kaldırıldı.

        Bu sırada Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alarak vatandaşları uyardı.

        BEŞİKTAŞ'TA İKİ BİNANIN ÇATISI UÇTU

        Beşiktaş, Konaklar Mahallesi Gökkuşağı Sokak'ta bulunan iki binanın çatısı saat 23.30 sıralarında uçarak sokağa düştü. Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri'ne bağlı ekipler, binan uçan çatısının parçalarını kaldırdı. İş yeri olarak kullanıldığı belirlenen iki binanın da boş olması nedeniyle olayda yaralanan olmadı.

        ZEYTİNBURNU'NDA AĞAÇ DEVRİLDİ

        Gece saat 03.00 sularında Zeytinburnu Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi’nde yola fırtına nedeniyle ağaç devrildi. Devrilen ağaç nedeniyle Yedikule istikameti tamamen trafiğe kapandı.

        Ağacın devrildiğin gören vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine belediye ve polis ekipleri sevk edildi. polis ekipleri güvenlik amacıyla yolu kapatırken, Zeytinburnu Belediyesine bağlı ekipler, devrilen ağacı keserek kaldırdı. Ağacın kaldırılmasıyla trafik normale döndü.

        SARIYER'DE ÇATISI UÇAN BİNADA HASAR OLUŞTU

        Alınan bilgiye göre, Pınar Mahallesi Dişbudak Sokağı'ndaki 2 katlı bir binanın çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu.

        Düşen parçalar dolayısıyla sokak bir süre trafiğe kapatıldı.

        Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi.

        Olayda yaralanan olmazken, itfaiye ekipleri evin içinde ve çevresinde inceleme yaptı.

        ATAŞEHİR'DE ŞİDDETLİ RÜZGAR İŞ YERİNİN ÇATISINI SÖKTÜ

        Ataşehir'da bir atölyenin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle atölye önünde park halinde bulunan otomobilin üzerine uçtu. Olay, Ferhatpaşa Mahallesi 45. Sokak'ta 01.00 sıralarında meydana geldi.

        Gece saatlerinde etkisini artıran şiddetli rüzgar sokak üzerinde bulunan atölyenin çatısını uçurdu. Bulunduğu yerden kopan çatı, atölye önünde park haline bulunan otomobilin üzerine devrildi.

        Olayda atölyenin çatısında ve otomobilde maddi hasar meydana geldi. Atölye sahipleri otomobili kendi imkanlarıyla bulunduğu yerden çıkardı.

        BEŞİKTAŞ'TA DEVRİLMEK ÜZERE OLAN AĞAÇ NEDENİYLE CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

        Beşiktaş'ta fırtına nedeniyle devrilmek üzere olan ağaç, yanında bulunan ağaçların üzerine yattı. Ekipler tarafından son anda fark edilen ağacın yıkılması için Dolmabahçe Caddesi yaklaşık 2 saat trafiğe tamamen kapatıldı.

        Olay saat 03. 00 sıralarında Vişnezade Mahallesi Dolmabahçe Caddesi'nde meydana geldi. Aşırı şiddetli rüzgar nedeniyle devrilen ağaç, yanında bulunan ağaçların üzerine devrildi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve belediye ekipleri sevk edildi.

        CADDE TRAFİĞE TAMAMEN KAPATILDI

        Olay yerine gelen polis ekipleri, ağacın cadde üzerine yıkılma riskine karşılık, Dolmabahçe Caddesi'ni çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

        AĞACI YIKMAK İÇİN UZUN SÜRE ÇALIŞTILAR

        Belediye ekipleri, ağaçların üzerine devrilen ağacın yıkılması için yaklaşık 2 saat çalıştı. Ağaç iki yerinden kesildikten sonra yıkıldı. Kısa sürede belediye ekipleri tarafından parçalara ayrıldı. Yaklaşık iki saat süren çalışmaların ardından yol yeniden trafiğe açıldı.

        ÇANAKKALE'DE ŞİDDETLİ RÜZGAR NEDENİYLE HEYKEL YIKILDI

        Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle bir heykel gövdesinden kırılarak yıkıldı. Lapseki ilçesinde, 2012 yılında İskele Meydanına dikilen ve yaklaşık 5,5 metre yüksekliğindeki Pegasus (uçan at) Heykeli fırtınaya dayanamayıp gövdesinden kırılarak yıkıldı.

        Büyük hasar gören heykel, belediye ekipleri tarafından kepçeyle taşınarak boş bir alana götürüldü.Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ilçede şiddetli fırtınanın etkili olduğunu ve İskele Meydanında bulunan Pegasus Heykeli'nin kaidesinden koparak rüzgarın şiddetine dayanamayıp yıkıldığını belirterek, "Çalışma arkadaşlarımızın incelemeleri doğrultusunda çıkan rapora göre Lapseki Belediyesi olarak şehrimizin sembollerinden olan Pegasus Heykeli'nin kısa sürede tamir ve bakımları yapılıp yerine yerleştirilmesi için gerekli çalışmalar başlatılacaktır." ifadelerini kullandı.

        BALIKESİR'DE AŞIRI RÜZGAR MİNAREYİ YIKTI

        Balıkesir'in Erdek ilçesinde şiddetli fırtına nedeniyle bulunduğu yerden kopan bir caminin minaresinin üst kısmı, itfaiye ekiplerince güvenli şekilde indirildi.

        İlçede dün sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtınanın hızı 70 kilometreye kadar ulaşıyor. Şiddetli esen rüzgar, Erdek Yukarı Yapıcı Mahallesi Camisi'ne ait minarenin üst bölümünün yerinden kopmasına neden oldu.

        Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, sepetli araç ve halat yardımıyla yaklaşık 1 buçuk saatlik çalışma sonucu minarenin yerinden kopan üst kısmını güvenli bir şekilde indirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ