Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İstanbul Havalimanı'ndan ilk uçuş heyecanı - İş-Yaşam Haberleri

        Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınma operasyonu kapsamında her iki havalimanının 12 saat süreyleuçuşlara kapatılmasının ardından İstanbul Havalimanı’ndauçuşlar yeniden başlıyor. Sabaha karşı saat 02.00’de Türk Hava Yolları’na ait son tarifeli yolcu uçağı Atatürk Havalimanı’ndan Singapur’a gitmek üzere havalanırken, büyük taşınma sonrasında ise İstanbul Havalimanı’ndailktarifeli uçak saat 14.00’te Ankara’ya hareket etti.

        Atatürk Havalimanı'nın uçuşlara kapanması sonrasında, İstanbul Havalimanı'ndan kalkan Türk Hava Yolları'nın (THY) ilk 'IST' kodlu uçağı, Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

        Saatler ilerledikçeuçuşlar da kademeli olarak arttırılarak normal seyrine dönecek. Bu kapsamda İstanbul Havalimanı’ndauçuşların normale dönmesine saatler kala yolcular da havalimanına gelmeye başladı. Binlerce iç ve dış hat yolcusu sabah saat 10.00’dan itibaren terminale gelerek Check-in kontuarlarında bilet işlemlerini tamamladı.

        REKLAM

        Yolcular terminale gelmeye başladı

        Saat 14.15’teilktarifeli seferlerden biri olan Kanada’nın başkenti Toronto’ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı’na gelen Cem Eralp, “Yeni havalimanımız Türkiye halkına, milletimize hayırlı olsun. İstanbul Havalimanı’ndanilk, Atatürk Havalimanı’nı daha önce kullandık. Çok güzel, harika bir havalimanı olmuş. Bütün milletimizi gururlandıran, gururlanabileceğimiz bir havalimanı” dedi.

        “İlkuçuşolduğu için biraz tereddütlerimiz vardı nasıl olur acaba diye ama çok güzel”

        İlkkez kullandığı İstanbul Havalimanı’nı çok beğendiğini ifade eden Şengül Eralp ise, “Güzel ve rahat geldik.İlkuçuşolduğu için biraz tereddütlerimiz vardı, nasıl olur acaba diye ama çok güzel. İnşallah daha da iyi olacak. Ülkemiz için çok seviniyorum. Türkiye’mize yakışır bir havalimanı oldu. İnşallah bundan sonra tercihimiz burası olacak. Kanada’ya torunlarımın yanına gidiyorum. Onlara rahat bir şekilde kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

        Bir başka yolcu Mahinur Burmalı ise, “İlkuçağımız da bizimkisiymiş herhalde. Kanada’ya uçuyoruz, oğlumun yanına gidiyoruz. İnşallah hayırlısıyla varmak nasip etsin. Şimdiye kadar bir aksilik olmadı, bundan sonra da inşallah bir aksilikle karşılaşmayız” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ