Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik İstanbullu KOBİ'ye özel dijital platform - Girişimcilik Haberleri

        İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbullu işletmelerin dijital dönüşümü için Dijital KOBİ’m Web Platformu’nu hayata geçiriyor. İTO üyelerinin platforma, Ocak 2021 tarihinden itibaren erişebilecekleri açıklandı.

        Avrupa Birliği’nin (AB) Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı II programı kapsamında yürütülen ‘Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Programı’ kapsamında fonlanan platformun, imalat ve hizmet sektörlerindeki KOBİ'lerin 9 farklı alanda dijital dönüşümlerini kolaylaştırmayı amaçladığı kaydedildi. Projenin gerçekleştirilmesi için Paris Ticaret ve Sanayi Odası ile de işbirliği yapıldı.

        Verilen bilgiye göre, platformda işletmelere dijitalleşme için 9 dönüşüm alanında çeşitli araçlar sunulacak. Bu araçlar, KOBİ’lerin dijitalleşme seviyelerini ölçecek uygulama, dijital dönüşüm rehberi, video paylaşım aracı, kısa süreli etkinlikler ve eğitimler, KOBİ’lerin dijital dönüşüm planlamalarına yönelik 6 günlük eğitim programı, piyasada KOBİ’lerce erişilebilecek ‘faydalı’ çözümlerin sergileneceği vitrin alanı, küresel ortaklıklar ve birebir danışmanlık olarak sıralandı.

        REKLAM

        İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Dijital KOBİ’m Web Platformu’nun İTO’nun Paris Ticaret ve Sanayi Odası ile yürüttüğü KOBİ’lerin Dijitalleştirilmesi İçin Eşleşme Projesi’nin (T4D) yeni bir aşaması olduğunu söyledi.

        Avdagiç, AB Türkiye Delegasyonu, TOBB, EUROCHAMBRES, Merkezi Finans ve İhale Birimi ve Sivil Toplum Sektörü gibi kuruluşların da destek verdiği proje ile dijital dönüşüm konusunda KOBİ’lere rehberlik edeceklerini ifade etti.

        Şekib Avdagiç, "Dijital KOBİ’m platformunda firmaların ihtiyaçlarını, odak noktamız yapıyoruz. Platformun, dijitalleşme, dijital dönüşüm gibi konseptler için tek durak ofis hizmeti vermesini hedefliyoruz. Amacımız şirketlerimizin, dijital akımda rekabetçiliklerini koruyabilmeleri için dijital bir ekosistem geliştirmek. Teknopark İstanbul ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi gibi iki önemli projeyi hayata geçiren bir Oda olarak bizim için imkansız olmayacaktır" bilgisini verdi.

        'PARİS TECRÜBESİNİ İSTANBUL'A UYGULADIK'

        Dijital KOBİ’m Web Platformu, İTO’nun Paris Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte 17 aydır yürüttüğü ve Les Digiteurs Programı’nın İstanbul’a uyarlanmış hali olan ‘KOBİ’lerin Dijitalleştirilmesi İçin Eşleşme Projesi’nin bir aşamasını oluşturuyor. Eşleşme Projesi kapsamında ayrıca KOBİ’lere yönelik, biri e-ticaret, diğeri dijital pazarlama alanında olmak üzere iki dijitalleşme eğitimi düzenlendi. ‘KOBİ’lerin Dijitalleşen ve Covid-19 Sonrası Dünyada Değişen Müşteri Alışkanlıklarına Uyumu’ başlıklı bir seminer de verildi.

        İTO Başkanı Avdagiç, Paris Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptıkları işbirliğine ilişkin olarak, "Bazı zorluklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de, şirketlerin dijital dönüşüm serüveninde yaşadığı sorunlar büyük benzerlik taşıyor. Biz de bunu bir fırsata çevirerek, Paris tecrübesini İstanbul’a uyarladık" açıklamasında bulundu.

        İstanbullu işletmelerin de dijital dönüşümü için pandemi döneminde yoğun bir faaliyet içinde olduklarını söyleyen Şekib Avdagiç, "Artık şirketlerin tek bir hammaddesi yok. Dijital unsurlar, yazılım ve bilişim de günümüzde her sektörün hammaddesi olmuş durumda. Bu sebeple bizler üyemiz olan tüm işletmelerin dijital entegrasyonu başarması için elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz. Görevimiz, üyelerimizi bu hızın gerisine düşürmemek, tam tersine önüne geçirmektir" ifadesini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ