Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İtalya Cumhurbaşkanı'ndan AB'ye koronavirüs çağrısı: Engel çıkarmayın

        İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, yaptığı yazılı açıklamada,İtalya'nın AB’den beklentilerine değindi.Ülkesinin zor bir durumdan geçtiğini vurgulayan Mattarella, "İtalya'nın koronavirüsün yayılmasına karşı olan deneyimi muhtemelen AB’nin tüm ülkeleri için yararlı olacaktır. Bu nedenle, haklı olarak, en azından ortak çıkar çerçevesinde, dayanışma girişimlerinin engellenmemesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

        İtalyan Rainews24’ün haberine göre, Cumhurbaşkanı Mattarella’nın açıklamasının, Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde’ın,İtalya'nın 10 yıllık devlet tahvilleri faizini düşürmesinin ECB’nin görevi olmadığını söylemesinin ardından geldiğine işaret edildi.

        REKLAM

        Diğer yandan, koronavirüs nedeniyle zor günler geçirenİtalya’da hükümet, bu krizle mücadele için 25 milyar avroluk kaynak ayırdığını duyurmuştu. Ayrıcaİtalya, bir süredir bu kriz sebebiyle AB’den bütçe esnekliği talep ediyor.

        CAN KAYBI 1016'YA YÜKSELDİ

        AA'nın haberine göre; ülkede, üç hafta önce patlak veren koronavirüs salgınında şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 1016'yı bulurken, hastalığın bulaştığı toplam kişi sayısı ise 15 bin 113'e ulaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ