Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Kadir Gecesi tesbihatları: Kadir gecesinde hangi tesbih ve zikirler çekilir? 2022 Kadir Gecesi çekilen tesbihatlar hakkında merak edilenler
        1

        İslam dininin en faziletli gecelerinden biri olan Kadir gecesi çekilecek tesbihler ve zikirler, bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine sayılı günler kala araştırılmaya başlandı. 11 ayın Sultanı Ramazan ayının içerisinde bulunan Kadir gecesi Kur'an-ı Kerim'in indirildiği mübarek gecedir. Tüm İslam alemi bu mübarek geceyi ibadetle, dualayla, zikirle ve tesbihle geçirmek istiyor. İşte, Kadir gecesi çekilecek tesbihler ve zikirleri...

        2

        KADİR GECESİ TESBİHLERİ VE ZİKİRLERİ 2022

        100 La ilaheillallah

        100 Elhamdülillah

        100 Allahü Ekber

        100 Sübhanallah

        100 La havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim

        3

        100 "Elem neşrah leke sadrak..."

        100 defa da Resûlullah (s.a.v.)

        100 İstiğfar ” estağfirullah el azim ve etübü ileyk”

        100 "İnnâ enzelnâhü fî leyletil-kadr..."

        100 Subhanallahi vel Hamdülillahi vela ilahe illallahu vallahuekber.

        100 Salavat(Allahümme salli ala seyyidina Muhammed ve ala ali seyyidina Muhammed.)

        4

        Subhanallahi velhamdülillahi vela ilahe illallahu vallahu ekber vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim.

        La ilahe illahül hakimül kerimü sübhane rabbis semavati sebği ve rabbi arşil azim. (Hz. Peygamber (S.A.V.) buyurdu: "Her kim bu duayı üç defa okursan sanki Kadir Gecesini idrak etmiş gibi sevaba nail olur.")

        Kadir Gecesi'nde bir Sübhanallah, bir Elhamdülillah, bir La ilahe illallah söylemek 700 bin tesbih, tahmid ve tehlilden kıymetlidir.

        Kadir gecesi üç defa "La ilahe illallah" söyleyen Müslümanın, birincisinde bütün günahları bağışlanır. İkincisinde cehennemden kurtulur, üçüncüsünde cennete girer. [Tefsir-i Mugni]

        5

        KADİR GECESİ İBADETLERİ 2022

        Bol bol zikir çekilmeli.

        Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'e salât ü selâmlar getirilmelidir.

        Bu mübarek gecede Kur'an okunabilir, bolca nafile namaz kılınıp dualar yapılabilir. En önemlisi ise bu gecede bolca istağfarda bulunulmalıdır. Bu geceyi ihya eden kişinin geçmiş günahlarının tamamı af olunur.

        Günahlara samimi olarak kalben tövbe ve istiğfar edilmeli, idrak edilen geceyi son fırsat bilerek pişmanlığımızı ve affımızı istemeli

        Kalben huşu içerisinde tefekkürde bulunulmalı; “Ben kimim, bu dünyaya neden geldim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi konular başta olmak üzere hayatî meselelerde derin düşüncelere girmeli, kendimizle hesaplaşılmalı.

        Müminlerle helalleşilmeli, onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı.

        Küs ve dargın olanlar kesinlikle Kadir Gecesinin hürmetine barıştırılmalı, gönüller alınmalı, kederli yüzler mutlaka güldürülmeli.

        6

        KADİR GECESİ DUASI

        Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed bir hadisi şerifinde “İnanarak ve mükâfatını Allah’tan bekleyerek Kadir gecesini ihya edenlerin geçmiş günahlarının affedileceğini” müjdelemiştir. (Buhari, “Fazlu Leyleti’l-Kadr, 1) Ramazanın son on gününe girildiğinde Hz. Peygamber dünyevi işlerinden uzaklaşıp itikâfa çekilir, geceleri daha çok ibadet ve tefekkürle geçirdiği gibi ailesini de ibadet için uyanık tutardı.

        Hz. Aişe R.a: “Ya Resulallah, Kadir Gecesi’ne rastladığım zaman nasıl dua edeyim?” diye sorunca, Peygamber Efendimiz : “Ey Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” şeklinde dua ve niyazda bulunmasını tavsiye buyurmuştur (Tirmizi, Deavât 84). Bu gece melekler yeryüzüne inerken bereket ve rahmet de iner. Bu gece her iş için bir selamet ve saadet gecesidir. Bu gecenin kadrini bilen ve onu iyilikle ve ibadetlerle ihya eden kimse Allah katında yüksek yer ve şeref sahibi olur.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ