Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kartal'da çöken binayla ilgili iddianame kabul edildi
        .png
        .png

        Kartal’daki Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat günü büyük bir gürültüyle çöktü.O çökmede 21 kişi hayatını kaybetti. 17 kişi de yaralandı.Olayın ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.3 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

        BİLİRKİŞİ RAPORU İHMALLERİ GÖSTERDİ

        Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, iddianamede ihmallere tek tek yer verildi. İhmaller bilirkişi raporuyla belirlendi. Projede 7 kat olarak hesaplanan taşıyıcı sisteme, kaçak olarak 2 kat ilave edilmişti.Onaylı projedeki bina ölçülerine de uyulmadığı tespit edildi.Her katın 41 metrekare büyütüldüğü belirlendi.Bu da kolon ve kiriş açıklıklarının artmasına ve taşıyıcı sisteme daha büyük yük gelmesine neden oldu.

        SANIKLARIN KUSUR DURUMLARI

        Bilirkişi raporu sorumluları da ortaya çıkardı.Binanın projesini oluşturan Suzan Çayır ve inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu, binanın çökmesinde asli kusurlu.İnşaat teknikeri Arzu Keleş Baran ise tali kusurluydu.

        TUTUKLANDIKTAN SONRA SERBEST KALMIŞTI

        Olayın ardından inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu tutuklandı.Binanın projesini oluşturan Suzan Çayır tutuklandıktan sonra adli kontrolle tahliye edildi.İnşaat teknikeri Arzu Keleş Baran ise soruşturma aşamasında ifadesi alındıktan sonra serbest kaldı.

        MAHKEMEDEN TUTUKLAMA VE ZORLA GETİRME KARARI

        Savcılığın 1’i tutuklu 3 şüpheli hakkındaki iddianamesini mahkeme kabul etti.“Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 15’er yıla kadar hapisleri istenen sanıklar, 24 Haziran’da hakim karşısına çıkacak.İddianameyi kabul eden Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi soruşturma aşamasında tahliye olan Suzan Çayır hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı.İnşaat teknikeri Arzu Keleş Baran’ın ise duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ