Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa'nın golcüleri - Kasımpaşa Haberleri
        1

        Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, golcü parlatma konusunda dikkat çekiyor.

        2

        Habertürk Spor'dan Ahmet Hamdi Girgin'in haberine göre; son olarak Mame Thiam'ı Fenerbahçe'ye gönderen İstanbul ekibinin son yıllardaki golcü performansları göz kamaştırıyor.

        3

        KALU UCHE

        Gelenek 2012-2013 sezonunda Kalu Uche ile başladı. İspanya ve Fransa gibi önemli liglerde forma giydikten sonra Paşa'ya transfer olan Nijeryalı golcü, ligde 34 maçta attığı 19 golle kariyerinin en yüksek gol ortalamasına ulaştı. Burak Yılmaz'ın ardından gol krallığı sıralamasında 2. sırada yer aldı.

        4

        EREN DERDİYOK

        Uche'nin boşluğunu Eren Derdiyok doldurdu. Türk asıllı İsviçreli golcü, Bundesliga'da sallantıya giren kariyerini Kasımpaşa'da canlandırdı. 2014-2015'te katıldığı kulüpte sakatlık problemi nedeniyle sezonun son maçlarında forma giyebildi.

        5

        Sakatlığı atlattı ve 2. sezonunda ise çok iyi bir performans gösterdi. 31 lig maçında 13 gol ve 5 asistle ligin önemli golcüleri arasına girdi. Uche gibi o da kariyerinin en yüksek gol ortalamasını yakaladı. Bu başarısının ardından 2016 yazında Galatasaray'a transfer oldu. Cimbom döneminde 84 maçta 26 gol ve 6 asistle oynadı. 2 şampiyonluk yaşadı.

        6

        MBAYE DIAGNE

        2017/2018 sezonun devre arasında Kasımpaşa'ya katılırken çok az Türk futbolsever onu tanıyordu. 17 maçta 12 gol atarak önce herkese kendisini tanıttı. Sonraki sezonda performansını artırarak devam etti. 17 maçta 20 golle ligi adeta salladı. 34 maçta 32 gol gibi çılgın bir istatistikle kariyerinin zirvesine çıktı.

        7

        Birçok takımın transfer hedefi haline gelen Diagne, Ocak 2019'da 13 milyon euro karşılığında Galatasaray'a gitti. Sezonu 30 golle tamamlayarak Süper Lig'de bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu. Gol krallığı tacını taktı.

        8

        SAMUEL EDUOK

        2016 yazında Tunus'un Esperance takımından çıkarak Paşa formasıyla Avrupa'ya açıldı. Lacivert-beyazlı takımda 94 maçta 19 gol 10 asistle tamamlayıcı forvet olarak iyi rakamalara ulaştı. 6 aylık Erzurumspor macerasının ardından Hırvatistan'ın Hajduk Split takımına gitti. Buradaki ilk sezonunda 30 maçta 11 gol ve 4 asistle yükselişini sürdürdü.

        9

        BENGALI-FODE KOITA

        Ocak 2016'da Blackburn Rovers'tan Kasımpaşa'ya transfer oldu. Her geçen sezon performansını yukarı çekti. Bu sezon 24 maçta attığı 12 golle kalitesini gösterdi. Kariyerinin en yüksek gol ortalamasını Paşa'da yakaladı.

        10

        MAME THIAM

        Geride kalan sezonun başında Kasımpaşa'ya katıldı. İlk maçından itibaren kalitesini Türk futbolseverlere gösterdi. 25 lig maçında forma giyerken 11 gol ve 4 asiste imza attı. Senegalli futbolcu, gösterdiği üstün oyunla Fenerbahçe'ye transfer oldu.

        11

        RYAN BABEL

        Paşa'da ofans bölgesinde dikkat çeken diğer iki önemli isim ise Ryan Babel ve Trezeguet...

        12

        Kariyeri sallantıda olan Ryan Babel, 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında lacivert-beyazlı formayı giydi. 58 lig maçında 14 gol ve 12 asistle kariyerinin en verimli dönemini yaşadı. 2017'de Beşiktaş formasıyla Türkiye'ye dönerken siyah-beyazlı ekibin şampiyonluğunda ve Avrupa'daki başarısında pay sahibi oldu.

        13

        TREZEGUET

        2018 yazında geldiği Kasımpaşa'da 2 sezon forma giyerken herkesi kendine hayran bıraktı. Kanat oyuncusu olarak 71 maçta 25 gol ve 18 asistle ligin en başarılı oyuncularından biri haline geldi. Kariyerinin en yüksek gol ortalamalarına ulaştı. Paşa kariyeri, ona İngiltere'nin yolunu açtı. Türkiye'den yurtdışına en yüksek bonservis bedeliyle transfer olan futbolcular arasına girdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ