Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kaya Tuzunun Faydaları ve Zararları Nedir? Kaya Tuzu Faydaları Nelerdir? Sağlığa İyi Gelir Mi?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sodyum klorünün mineral formatı olarak bilinen kaya tuzu içerik açısından çok zengindir. Bu yüzden yemeklerin vazgeçilmezi olan tuzu kullanırken kaya tuzunu tercih etmeleri önerilmektedir. Kaya tuzu rafine bir tuzdur. Bunun yanı sıra normal tuzların yerine ödem yapmadığı bilinmektedir. Peki, kaya tuzunun merak edilen faydaları nelerdir? Kaya tuzu ile ilgili her şey yazımızda sizleri bekliyor.

        Kaya Tuzunun Faydaları

        • Kaya tuzunun düzenli kullanımı kan basıncını dengeler.
        • Kan dolaşımının daha sağlıklı gerçekleşmesini sağlar.
        • Sindirim sistemini düzenleyerek bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar.
        • Kaya tuzunun limon ile kullanımı yoğun olarak önerilir. Bu şekilde kullanıldığında kişilerin en büyük problemlerinden biri olan bağırsak solucanının son bulmasına yardımcı olur.
        • En çok erkeklerde görülen gut hastalığının iyileşmesine yardımcı olur.
        • Bağışıklık sistemini destekleyerek kalkan görevi görür.
        • Uykusuzluk problemi yaşayanlar için kullanılması önerilir.
        • Cilt sağlığı için önemli bir yere sahiptir.
        • Stres ve gerginliğe iyi geldiği bilinmektedir.
        • Yaşlanmayı geciktirdiği yönünde etkileri olduğu bilinmektedir.

        Kaya Tuzunun Zararları?

        REKLAM

        Kaya tuzu kimi uzmanlar tarafından faydalı bir besin olarak aktarılırken kimi uzmanlar tarafından da zararlı bir besin maddesi olarak tanımlanır. Ancak kaya tuzu ile ilgili yapılan en önemli uyarı bu tuzun tüketim oranıdır. Eğer kaya tuzu tüketimi olması gerekenden fazla bir şekilde yapılırsa hem damar hem de kalp hastalıklarını olumsuz yönde etkiler. Bunun yanı sıra tansiyonun yükselmesine de yol açar.

        Yemeklerde kullanılan kaya tuzlarının ise işleme uğraması ile içeriğindeki minerallerden yoksun bir hale geldiği ifade edilmektedir.

        Kaya Tuzu Enerji Verir Mi?

        Kaya tuzunun besin olarak kullanımının enerji verdiği yönünde bir etkisi bulunmamaktadır. Anca kimi kişiler tarafından kaya tuzunun evde ya da yanında taşınmasının negatif enerji çektiğine inanılmaktadır.

        Kaya Tuzu Akvaryumda Kullanılır Mı?

        Kaya tuzunun akvaryumda kullanılması önerilmektedir. Ancak burada da kullanımında miktara dikkat edilmesi gerekmektedir. 100 litre su alan bir akvaryum için 1 çorba kaşığı kaya tuzu kullanılması yeterlidir. Ancak direkt olarak kaya tuzunu akvaryuma atmak yerine bir bardak suyun içinde koyun, erittikten sonra akvaryumun her yerine dağıtarak dökün.

        Kaya Tuzu Nasıl Kullanılır?

        Kaya tuzu yemeklerde kullanılan, rafine bir tuzdur. Ancak kaya tuzu işleme uğradığı zaman içeriğindeki mineralleri kaybeder. Bu yüzden yemeklerde kaya tuzu kullanırken yemeğin pişirme aşamasında en son eklenmelidir. Bunun yanı sıra kaya tuzu ortamdaki negatif enerjiyi çekmek için kullanılır. Aynı zamanda akvaryumlarda da kaya tuzunun kullanımı önerilir.

        Kaya Tuzu Sağlığa İyi Gelir Mi?

        Kaya tuzunun sağlık için faydalı olan bir besindir. Mineral açısından zengin olan kaya tuzunun kalp sağlığından sindirim sistemine kadar pek çok farklı alanda fayda sağladığı bilinmektedir. Kaya tuzu anti ödem bir tuz olduğu için normal tuzlara göre tansiyon hastaları tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir. Ancak kaya tuzunun da tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Yemeklerde normal tuz kullanımına göre yarı yarıya kaya tuzu kullanılmalıdır.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Türker Üner
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ