Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dış Yazar Kayra isminin anlamı nedir? Kayra ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Kayra isminin analizi

        Türkçe kökenli Kayra adı, daha çok erkek bebeklere koyulsa da esasında unisex bir isimdir. Bazı anne ve babalar bu isme özel bir ilgi duyarken, bazı ebeveynler için bu isim uygun değildir. Kayra adının Türk Dil Kurumu üzerinden birçok anlamı vardır. Her ismin anlam ve kökeni olduğundan birçok kişi, evladını kucağına almadan önceki süreçte bunları araştırır. Türkiye’de popüler bir isim olan Kayra isminin anlamı için yazının devamını okuyabilirsiniz…

        KAYRA İSMİNİN ANLAMI NE?

        Kayra isminin anlamı TDK üzerinde yer alan bilgilere göre şöyle derlenebilir;

        • Şafak vaktinin kızıllığı
        • Seven kişi
        • Yüksek büyük tutulan veya sayılan bir kimseden gelen lütuf

        Son derece olumlu anlamları olan bu ismin Türkiye genelinde kullanan sayısı oldukça fazladır. Buna yönelik istatistikler aşağıda verilmiştir;

        REKLAM
        • Türkiye Genelinde: 14.224 kişi
        • İstanbul’da: 2.815 kişi
        • İzmir’de: 769 kişi
        • Ankara’da: 1.624 kişi

        KAYRA KUR’AN’DA GEÇİYOR MU?

        Ebeveynlerin en çok ilgisini çeken konulardan biri de sözü geçen ismin dindeki yeridir. Bu noktada “Kayra Kur’an’da geçiyor mu?” sorusunun yanıtı “Hayır” şeklindedir. Ancak bu ismin çocuklara koyulması caiz bulunmuştur. Neticede söz konusu kelimenin herhangi bir olumsuz anlamı yoktur.

        KAYRA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

        Bu isme sahip kişilerde ilk dikkat çeken özellikler temizlik, düzen ve tertiptir. Kayra ismine sahip kişiler, kendi hayatlarında plan ve programlı olduklarında işlerinin rast gittiğine inanır. Sorumluluklarının farkında olan bu kişilerin düzenli ve planlı yapıları ilişki hayatlarında da öne çıkar. Ancak bu, onların biraz seçici olmasına neden olabilir. Kendi hayatlarını birleştirecekleri kişide de aynı oranda düzen ve tertip özellikleri ararlar.

        REKLAM

        Kayra adındaki insanların en tahammül edemediği noktaların başında saygısızlık ve merhametsizlik gelir. Zaman zaman dışarıda takıntılı gözükseler de iş hayatlarında kolayca yükselebilir ve azimleriyle ekip liderlerini hayran bırakılar. Bu kişilerin dostluk ve arkadaşlık konusunda da titiz davrandığı görülür. Çevrelerinde onları seven kişiler çok fazladır.

        KAYRA İSMİNİN ANALİZİ NEDİR?

        Peki Kayra isminin analizi nedir? Bazı ebeveynler için harf analizi birçok şeyin başında gelir. Bir isme ait harf analizi, o bebeğin geleceğine ve karakter yapısına ait ipuçları sunabilir. Peki Kayra adının analizi nasıl yapılır? Aşağıdan görebilirsiniz;

        • K: Kayra adının ilk harfi olan K, daha çok bağımsızlık ve özgürlüğün sembolüdür. Kuvvetli sezgi ve ifade gücü gibi anlamlara sahip olan K, olumlu anlamlara sahip bir harftir.
        • A: Anı kaçırmakla ilgili herhangi bir endişesi olmayan kişilerin harfi A, eğlenceli ve dost canlısı kişileri simgeler.
        • Y: İsmi içerisinde Y olan insanların hayatlarına konformist bir pencereden baktığı görülür. Bu kişilerde rahat, kaygısız ve refah içinde geçen bir hayat, en önemli kavramların başında gelir.
        • R: Kayra adında bulunan R, bu insanlara duygularını kolayca karşı tarafa aktarma yeteneği verir. Zayıflıklarını ve korkularını saklama gereği duymayan bu insanların hassas tarafları da çevrelerinin aşina olduğu bir durumdur.
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ