Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa 'Kiev'de molotoflu savunma' iddiası
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal harekatının üçüncü gününde, ülkenin birçok noktasında Rusya'ya ait askeri güçler ile Ukraynalı askeri ve sivil güçlerin çatışması sürüyor.

        ZELENSKİY'NİN ÇAĞRISINA UYDULAR

        Çatışmalar özellikle başkent Kiev ile Kiev'e yakın reyonlarda şiddetli bir şekilde devam ediyor. Ukraynalılar, Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, "Bu gece çok zor geçecek" açıklamasını yaptığı dakikalarda yani dün gece sokaklardaydı.

        REKLAM

        SİLAHLI SİVİLLERDEN DİRENİŞ

        Birçok sivil, kendilerine dağıtılan 10 binin üzerindeki otomatik silahla Kiev'in düşmemesi için başkentin cadde ve sokaklarında Rus güçlere karşı direnmeye çalıştı.

        ZIRHLI ARAÇLARA MOLOTOF KOKTEYLİ İLE KARŞILIK İDDİASI

        DHA'da yer alan habere göre Ukrayna Ulusal Muhafızları, Kiev’ın dışında Rus güçlerine molotof kokteyli atan sivil vatandaşların görüntülerini paylaşarak Molotof kokteyllerin savunmada işe yaradığını belirtti.

        Ancak görüntülerin eski olduğu ortaya çıktı. Bahsedilen görüntülerin 18 Şubat 2014 tarihinde çekildiği ve Kiev’de “Maidan” protestolarından bir görüntü olduğu teyit hesaplarında paylaşıldı.

        ŞEHRİN UÇ NOKTALARINDA ÇATIŞMA VAR

        AA'da yer alan son dakika haberine göre de Ukrayna askeri kaynakları, küçük Rus birliklerinin ana kuvvetlere yol açmak için keşif yaptığı ve şehrin en uç noktalarında küçük çaplı çatışmalar yaşandığını açıkladı.

        SABAH 04.00'TE SALDIRILAR GERİ PÜSKÜRTÜLDÜ

        Ukrayna Kara Kuvvetleri basın servisi ise yerel saat ile 04.08 itibarıyla Zafer Caddesi civarındaki askeri birliğe yapılan saldırının geri püskürtüldüğü ve durumun sakin olduğunu bildirdi.

         NATO'dan çok önemli hamle! 40 bin asker, tank ve füze
        NATO'dan çok önemli hamle! 40 bin asker, tank ve füze Haberi Görüntüle

        "DURUM KONTROL ALTINDA" AÇIKLAMASI

        Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mykhailo Podolyak da kente girmeye çalışan az sayıdaki Rus askerinin Ukrayna askerleri tarafından püskürtüldüğünü ve durumun kontrol altında olduğunu kaydetti.

         ABD'nin Zelenskiy'e tahliye teklifi! Kararını verdi!
        ABD'nin Zelenskiy'e tahliye teklifi! Kararını verdi! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ