Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde arazi toplulaştırma bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

        Belediyenin konferans salonundaki toplantıya, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 5. Bölge Müdürlüğünden ziraat mühendisi Ebru Altın ve harita mühendisi Emre Gülşen katıldı.

        Toplulaştırmanın amacını anlatan Altın, çiftçilerin küçük ve parçalı arazilerinin bir araya getirilerek zamandan, emekten ve masraftan tasarruf sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

        Altın, yolu olmayan tarlalara yol açılıp bu sıkıntıların ortadan kaldırılacağını da belirterek, şöyle konuştu:

        "Toplulaştırma işlemi ülkemizin tamamında uygulanıyor. Bu işlem yapılırken tarla sahipleri ile yüz yüze görüşmeler yapılıyor. Toplulaştırma işlemi yapıldıktan sonra 30 gün askıda kalacak ve askı süresi içerisinde itirazlar değerlendirilerek, ikinci askıya çıkarılacak. Bunun sonucunda da son itirazlar değerlendirilerek üçüncü askıda toplulaştırma kesinlik kazanacak."

        Toplantı, çiftçilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler