Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kırklareli ve Edirne'de yayılan gaz kokusu, büyük paniğe yol açtı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Kırklareli'ne bağlı Alpullu beldesinde çalınan doğalgaz koku tankından yayılan koku, Kırklareli ve Edirne'deki bazı yerleşimlerde endişeye neden oldu.

        Alınan bilgiye göre, kokusu olmayan doğalgazın, kaçak sırasında algılanabilmesi için şebekeye koku verilmesinde kullanılan tank, Alpullu beldesindeki kuyudan çalındı.

        EKİPLER BULDU

        Şüpheli H.C'nin, satmak için çalıp at arabasıyla götürdüğü tank, güvenlik güçlerince Babaeski ilçesindeki Cennet Mahallesi'nde bulundu.

        Bu sırada koku, rüzgarın etkisiyle Kırklareli ve Edirne'deki birçok yerleşim alanına yayıldı. AA'nın haberine göre; kokuyu alan vatandaşlar doğalgaz kaçağı var endişesiyle güvenlik güçlerini aradı.

        REKLAM

        VATANDAŞLAR BÜYÜK PANİK YAŞADI

        Kokunun yayıldığı beldelerden Edirne'ye bağlı Kırcasalih beldesinde AFAD ve doğalgaz dağıtım şirketi ekiplerince ölçüm ve incelemeler yapılırken, belediyeden halk arasında paniği önlemek için anonslar yapıldı.

        Kırcasalih'te yaşayan vatandaşlardan Veli Çelik,, koku nedeniyle kısa süreli panik yaşadıklarını söyledi. İbrahim Karagöz ise kokunun rüzgarın etkisiyle aralıklarla etkisini gösterdiğini ifade etti.

        TANK TOPRAĞA GÖMÜLDÜ

        Öte yandan gözaltına alınan şüpheli H.C'nin evinde bulunan tank AFAD tarafından daha fazla koku yaymaması için çalındığı alanın yakınındaki yerde toprağa gömüldü.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ