Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Güreş Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman ve hangi kanalda? 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri ödülü ne kadar? - Diğer Haberleri
        1

        Her yıl büyük bir ilgilyle takip edilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde geri sayım başladı. 662. kez düzenlenecek tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu sene Cumhuriyet’in 100. Yılı olması sebebiyle para ödüllerinde büyük bir artış oldu. İşte, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin düzenleneceği tarih, yayıncı kanalı ve para ödülü hakkında bilgiler…

        2

        2023 KIRKPINAR GÜREŞLERİ NE ZAMAN?

        662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 7-8-9 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

        3

        KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ HANGİ KANALDA?

        662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, TRT Spor ekranlarınından canlı yayınlanacak.

        4

        KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ’NDE PARA ÖDÜLÜ NE KADAR?

        Cumhuriyetin 100. yılına denk gelen 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı bu yıl 1 milyon TL’lik para ödülünün sahibi olacak. Başpehlivan ikincisine 250 bin TL, başpehlivan üçüncüsü olacak 2 güreşçiye de 125’şer bin TL para ödülü verilecek.

        5

        KIRKPINAR GÜREŞLERİ 2023 PROGRAMI

        Her yıl yüzlerce pehlivanın kol bağladığı Sarayiçi Er Meydanı’nda güreşler 7 Temmuz Cuma günü saat 09.00’da başlayacak. Güreşler Sarayiçi’nde devam ederken, Kırkpınar’ın en önemli ritüellerden biri olan Ağa Karşılama Töreni gerçekleştirilecek.

        6

        Kırkpınar’ın 3 altın kemerli ağası, 662. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, 7 Temmuz Cuma saat 10.00’da Selimiye Meydanında gerçekleştirilecek olan törenle karşılanacak. Daha sonra tören Atatürk Anıtı’nda devam edecek.

        7

        Kırkpınar’ın açılış programı ise saat 18.30’da Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek. 8 Temmuz Cumartesi Günü güreşler Sarayiçi Er Meydanı’nda devam edecek.

        8

        9 Temmuz Pazar Günü, Kırkpınar Yağlı Güreşleri saat 09.00’da başlarken, Ağalık İhalesi saat 15.00’te, Bayrak Töreni saat 16.00’da Final Güreşi saat 17.30’da, Ödül Töreni ise saat 18.30’da gerçekleştirilecek.

        Haberi Hazırlayan: Abdulkadir Akdeniz

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ