Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Koreli üreticiden iflas başvurusu - otomobil haberleri - Otomobil Haberleri

        Güney Koreli otomobil üreticisi SsangYong'un iflas başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Ürettiği SUV modeller ile tanınan SsangYong'in, 55 milyon dolarlık kredi borcunu ödeyemediği ve iflas için başvurduğu belirtildi.

        Şirketten yapılan açıklamada, pandemi nedeniyle küresel iş koşullarının kötüleştiği ve 14 Aralık'ta yapılacak geri ödemelerin yapılamadığı, yabancı kreditörler ile de geri ödeme sürelerini ertelemek için bir anlaşmaya varılamadığı bildirildi.

        Şirket açıklamasında, "İçinde bulunduğumuz süreçten çıkmak için bütün seçenekleri değerlendiriyoruz. Gelecek için daha rekabetçi bir yapıya kavuşmayı umuyoruz. Mevcut likidite sorununu rehabilitasyon prosedürleri başlamadan önce Otonom Yeniden Yapılandırma Desteği'ne başvurarak çözmeyi planlıyoruz" ifadeleri yer aldı.

        REKLAM

        Otonom Yeniden Yapılandırma Desteği ile, Koreli üreticinin kreditörleri ile anlaşarak borçlarını yapılandırmak üzere 3 aylık ek süre kazandığı kaydedildi.

        Güney Kore'nin en büyük dördüncü otomotiv firması olan SsangYong 1954 yılında kuruldu. Özellikle 1990'lı yıllarda Türkiye de dahil olmak üzere global pazarlara açılan marka, 10 yıl önce de iflasın eşiğine gelmiş ve 2010 yılında yüzde 75'i Hindistan merkezli otomotiv üreticisi Mahindra'ya satılmıştı. Geçtiğimiz yaz aylarında, Mahindra'nın SsangYong'u satmak istediği iddia edilmişti.

        Haber, Reuters, Financial Times, Forbes ve Autoexpress'ten derlenmiştir.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ