Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Koronavirüs riskine karşı durdurulan uçuşlar

        Türkiye, tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgınına karşı önlemler kapsamında bugüne dek 68 ülkeye uçuşları durdurdu. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, geçen pazar günü 27 Mart'tan itibaren sadece beş şehire uçuşların yapılacağını açıkladı. Buna göre Moskova (Rusya), Adis Ababa (Etiyopya), New York (ABD), Washington (ABD) ve Hong Kong dışındaki tüm yurt dışı noktalara uçuşlar duracak.

        ETİYOPYA YOLCUSUNUN İDDİASI

        Ancak bütün bu önlemlere karşı sosyal medyadaki bazı iddialar dikkat çekti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın dün paylaştığı bir sosyal medya mesajında Etiyopya'dan gelip sabah 4.39'da İstanbul Havalimanı'na inen bir yolcunun iddiaları yer aldı. Söz konusu mesajda iddiayı dile getiren kişi, Çin'den ve Afrika'dan yolcularla birlikte havalimanına indiklerinde kendilerine kimlik ve geldikleri ülkenin sorulduğunu, pasaport polisi ile işlemlerin tamamlanmasının ardından giriş yaptıklarını belirtti.

        ETİYOPYA'YA UÇUŞLAR SÜRECEK

        Etiyopya'nın başkenti Adis Ababa, THY'nin 27 Mart'tan itibaren uçacağı 5 noktadan biri olacak. Ülkedeki vaka sayısı 12 olsa da başka ülkelerden Etiyopya üzerinden Türkiye'ye gelecek yolcularda virüs riskinin bulunabileceği belirtiliyor. Uçuşların devam edeceği New York'taki vaka sayısı 25 bini aştı, ölü sayısı 271. Uçuşun devam edeceği ABD'deki bir diğer nokta Washington'da ise vaka sayısı 2 bin 600'ü aşarken 123 olan ölü sayısı ile alarm veriyor.

        ABD '14 GÜN KURALI' UYGULUYOR

        ABD, son 14 günde Çin, İran ve Avrupa ülkelerinde bulunanları kabul etmiyor. Dolayısıyla virüsün yaygın olduğu diğer ülke vatandaşlarının ABD üzerinden gelme riski bulunmuyor. ABD'ye göre virüsün hayli az görüldüğü Rusya'da ise vaka sayısı 650'yi aştı. Hong Kong'da da bu rakam 410 olarak kaydedildi.

        İstanbul Havalimanı'nda da bazı tedbirler dikkat çekti. Havalimanı'nda bulunan Cezayir vatandaşları, Cezayir Hükümeti'nin ülkelerine dönmelerine izin vermemesi üzerine burada mahsur kaldı. Cezayirlilerin ihtiyaçları Türkiye tarafından havalimanında karşılanıyor.
        İstanbul Havalimanı'nda da bazı tedbirler dikkat çekti. Havalimanı'nda bulunan Cezayir vatandaşları, Cezayir Hükümeti'nin ülkelerine dönmelerine izin vermemesi üzerine burada mahsur kaldı. Cezayirlilerin ihtiyaçları Türkiye tarafından havalimanında karşılanıyor.

        TÜRKİYE'NİN YASAKLADIĞI 68 ÜLKE

        21 Mart itibarıyla 46 ülkeye daha uçuş yasağı kararının alınmasıyla birlikte Türkiye'nin uçuş trafiğini kapattığı ülke sayısı 68'e yükselmişti. O ülkeler:

        Almanya, Angola, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Cezayir, Cibuti, Çad, Çekya, Çin, Danimarka, Dominik, Ekvator, Ekvator Ginesi, Fas, Fildişi Sahili, Filipinler, Finlandiya, Fransa, Guatemala, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kamerun, Kanada, Karadağ, Kazakistan, Kenya, KKTC, Kolombiya, Kosova, Kuveyt, Kuzey Makedonya, Letonya, Lübnan, Macaristan, Mısır, Moğolistan, Moldova, Moritanya, Nepal, Nijer, Norveç, Özbekistan, Panama, Peru, Polonya, Portekiz, Slovenya, Sri Lanka, Sudan, Suudi Arabistan, Tayvan, Tunus, Ukrayna, Umman ve Ürdün.

        KORONAVİRÜS ÖZEL SAYFASI VE CANLI HARİTA İÇİN TIKLAYIN

        THY 124 ÜLKEYE UÇUYORDU

        Dünyadaki 193 ülkenin 124'üne THY uçuyordu. 27 Mart'ta bu sayının 4 ülkedeki 5 noktaya düşmesiyle birlikte havadaki kırmızı-beyaz hareketlilik büyük ölçüde azalmış olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ