Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS iptal edilir mi? ÖSYM 2022 KPSS lisans sınavı iptal mi olacak, son durum nedir ve tekrar edilecek mi?
        1

        ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS sınavının cevap anahtarı geçtğimiz günlerde yayınlanmıştı. Gözler sınav sonucuna çevrilmişken Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medya platformu üzerinden yapılan yorumlar sonrası "KPSS 2022 iptal olacak mı?" ve "KPSS yeniden iptal mi edilecek?" soruları yanıtını arıyor. İşte KPSS lisans oturumu ile ilgili merak edilen sorular ve yanıtları...

        2

        KPSS LİSANS OTURUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

        ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS lisans sınavı 18 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

        3

        KPSS İPTAL Mİ OLACAK?

        Sosyal medya üzerinden ortaya atılan iddialar sonucu gündeme gelen "KPSS lisans oturumu iptal mi?" sorusunun yanıtına ilişkin henüz resmi kaynaklardan gelen bir açıklama bulunmuyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapılması durumunda haberimizde yer vereceğiz.

        4

        KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre; 18 Eylül'de başlayan KPSS maratonu, 9 Ekim tarihinde son oturumun yapılmasıyla bitecek. ÖSYM tarafından KPSS sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak.

        5

        KPSS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

        ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, oturumların temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarlarının yüzde 10'u yayımlandı.

        6

        Sınava başvuran adaylar temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek.

        Temel soru kitapçığı görüntüleme süreci 28 Eylül 2022 saat 23.59'da sona erecek.

        KPSS TEMEL SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ