Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS ön lisans branş sıralaması nedir, nasıl öğrenilir? KPSS ön lisans branş sıralaması belli oldu mu?
        1

        KPSS sonuçlarının belli olmasından sonra vatandaşın gözü branş sıralamalarına çevrildi. Bir süredir beklenen açıklama ÖSYM tarafından yapıldı.

        2

        KPSS ÖN LİSANS BRANŞ SIRALAMALARI BELLİ OLDU MU?

        KPSS ön lisans branş sıralamaları hakkında bir süredir beklenen açıklama ÖSYM tarafından geldi. ÖSYM konuyla alakalı resmi duyuruyu yaptı.

        3

        ÖSYM'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

        ÖSYM KPSS branş sıralamaları hakkında şu açıklamaları yaptı:

        ÖSYM'den yapılan açıklamada "2022 Kamu Personel Seçme Sınavı'na (2022-KPSS Ön Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.

        4

        Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibarıyla aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibarıyla sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise başvuruda belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır."

        5

        KPSS BRANŞ SIRALAMASI NASIL VE NEREDEN ÖĞRENİLİR?

        Adaylar, güncellenmiş KPSS branş bazında sıralamalarını açıklandıktan sonra ÖSYM'nin internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sonuçları sorgulayabilir.

        KPSS BRANŞ SIRALAMASI SORGULAMA EKRANI

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ