Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS TERCİH KILAVUZU 2022: ÖSYM ile KPSS ortaöğretim, önlisans ve lisans tercihleri ne zaman, başladı mı, hangi tarihte yapılacak?
        1

        KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim oturumlarının tamamlanmasıyla birlikte, KPSS tercihlerinin ne zaman başlayıp tercih kılavuzunun ne zaman yayımlanacağı adayların takibinde yer alıyordu. ÖSYM tarafından yapılan 2022 KPSS takvimi sonrasında, KPSS tercih işlemlerinin başlayacağı tarih belli oldu. Peki, KPSS tercihleri ne zaman? KPSS ortaöğretim, önlisans ve lisans tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte, ÖSYM KPSS tercih takvimi 2022

        2

        SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI

        "Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu'nda kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir."

        30 bin personel alımı için adaylar tercihlerini, 30 Kasım-5 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir.

        SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

        4

        2022 KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

        ÖSYM tarafından paylaşılan açıklamaya göre KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları 21 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 28 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

        5

        KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu doğrultusunda gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel tercih başvurusu yapılabilecek.

        ÖSYM AİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ