Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KPSS tercih kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? KPSS ön lisans tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?
        1

        KPSS tercih sürecine ilişkin meraklı bekleyiş halen sürüyor. KPSS ön lisans sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih değiştirmek isteyen öğreci adayları, kılavuzun yayınlanmasına ilişkin ÖSYM tarafından gelecek açıklamayı bekliyor. İşte KPSS tercih kılavuzu hakkında güncellenmiş detaylar...

        2

        KPSS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

        Kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve şartlartının yer alacağı KPSS tercih kılavuzu daha yayınlanmadı 2022 KPSS tercih kılavuzunun yayınlanması için lisans, ön lians ve ortaöğretim lise oturumu sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Tercih kılavuzu yayınlandığında haberimizin içeriği güncellenecektir.

        3

        KPSS ÖN LİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

        KPSS Ön Lisans tercih tarihleri henüz belli olmadı. ÖSYM tarafından yapılacak açıklamanın ardından tarihler de belli olmuş olacak. ÖSYM henüz KPSS tercih tarihlerine ilişkin resmi açıklamayı yapmadı.

        4

        KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

        KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu kurallarına göre yapılacak. KPSS tercihleri ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak gerçekleştirilebilecektir.

        5

        KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

        09 Ekim 2022 tarihinde uygulanan 2022-KPSS Ön Lisans sınavı’na ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

        Adaylar, sınav sonuçlarını 03 Kasım 2022 tarihinde 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecektir.

        KPSS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Melis Göroğulları

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ