Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la ilgili kararını 2 hafta içinde vereceği açıklanırken, ABD basını önemli bir iddiada bulundu.

Fox News muhabiri Jacqui Heinrich, ABD'nin İran'da taktik nükleer silah kullanımını dışlamadığını bildirdi.

Guardian'ın haberine göre ise, ABD savunma yetkilileri, İran'ın Fordo nükleer tesisine yönelik olası saldırıda konvansiyonel silahların yeterli olmayabileceği konusunda bilgilendirildi.

Söz konusu nükleer tesisine yapılacak olası bir saldırıda, taktik nükleer silah kullanımının gerekebileceği ifade edildi.

Fordo nükleer tesisinin, İran'da yerin metrelerce altında olduğu bilinirken, İsrail'in bu tesise yönelik bir saldırı yapmayı istediği dile getirildi.

Haberi Görüntüle

Konuya ilişkin TASS haber ajansına açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise İran'da nükleer silah kullanımının felaket sonuçlara yol açacağını belirtti.

"HAMANEY SUİKASTI PANDORANIN KUTUSUNU AÇAR"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran'da rejim değişikliği zorlamasının kabul edilemeyeceğini ve İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'e olası bir suikastin "Pandora'nın kutusunu açacağını" ifade etti.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ