Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Letonya - Türkiye maçı yazar yorumları - Futbol Haberleri
        1

        İLKER YAĞCIOĞLU

        Oyuncularımızın sahadaki görüntüsü de 75. dakikaya kadar sanki bir hazırlık maçı oynuyormuş veya maçın öneminin farkında değillermiş gibiydi. Ne olduysa Serdar'ın golünden sonra oldu. İnanılmaz bir baskı kurduk maç boyunca girdiğimizin iki katı pozisyona 80'den sonra girdik. Baştan yapmamız gerekeni sonda yaptık.

        2

        Maçı zora soktuk. Kuntz'un yaptığı değişiklikler doğruydu. Belki birçok kişi Burak'ı niye oyunda tuttu diye düşünebilir. Ama o Burak son saniyelerde penaltıyı yaptırdı, hem de penaltıyı gole çevirip üzerine düşeni yerine getirdi. Kayıp ilanı vereceğimiz bizim çocuklar 75'ten sonra "Biz burdayız ve bu yarış bitmedi" dedi.

        3

        AHMET ÇAKAR

        Dakikalar 90+7'yi gösteriyordu, Türk futbolunun en uzun 1 dakikası başladı. İsveçli hakem, VAR'a gitti. Aslında tüm dünyada VAR'a gidiyorsan yüzde 90 karar değişiyor. Nitekim öyle oldu, açık bir penaltıydı ve hakem penaltıyı gösterdi.

        4

        Burak'ın penaltıyı atması demek umutların devam etmesi demekti. Şayet kaçırsaydık dükkanı kapatacaktık. Dün gecenin formsuz ismi Burak attığı penaltıyla umutlarımızı sürdürmeye devam etti. Kötü oynadık, öldük öldük dirildik diyebiliriz. son 15 dakika kurduğumuz baskı dışında yoktuk ama Allah'ın da yardımıyla kazandık.

        5

        ATTİLA GÖKÇE

        Olacak şey değil. 80 dakika dalga geçtik, uyuduk, uyuttuk ve son on dakikada futbolu hatırlayıp akıl almaz bir galibiyetle coştuk. En azından tarihe borcumuzu ödedik. Bu galibiyet ne kadar tartar? Açar mı kapıyı Katar? Bilmiyoruz... Yine de teşekkür ediyoruz.

        6

        UĞUR MELEKE

        65’te 4-4-2’ye dönüşle birlikte büyük takım davranışı sergilemeye başladık. Beklerimiz hücumu kalabalıklaştırdı, risk aldık. Letonya stoperleriyle baş edebilecek bir adamı, Serdar Dursun’u devreye sokunca önde top tutmaya başladık.

        7

        Şu son yarım saati görünce ah vah ediyor insan: Kadıköy’de de son yarım saatte 4-4-2’ye dönemez miydik? Şu korkunç kaygılı ruh halinden çıkabilmemiz için Letonya’da dibe vurmamız mı gerekliydi? Keşke son 5 maçta şu riskleri alabilseydik cesaretle.

        8

        ERMAN TOROĞLU

        Maçı teknik taktik olarak yazacak hiçbir şey yok. Rakip amatör futbol takımı gibi… Arada bir top yapıyorlar, genelde dan dun vuruyorlar. Biz ne yapıyoruz? Hiçbir şey. Koca takımda ne yaptığını bilen bir tek Cengiz Ünder var. Diğerleri yalan rüzgârı. Oynuyor gibi yapıyorlar, milleti aldatıyorlar, oynamıyorlar.

        9

        Herkesin ilk topuna Burak koşuyor. Bırak onu Hakan Çalhanoğlu alsın. Maddi olarak baktığımızda Letonya'nın sahadaki 11'i 1 milyon Euro, Türkiye'nin 180 milyon Euro. Aradaki fark bu; peki sahadaki fark: İki takım da 1 milyon Euro!

        10

        GÜRCAN BİLGİÇ

        Son dakikalarda hatayı yaptılar. Burak'ın en usta olduğu alana girdiler ve VAR'dan penaltı geldi. Hakem ekrana gittiğinde, baktığında, kulaklarımızın içinde kalbimizin uğultusu vardı.

        11

        Bitmedi; Burak topun üstüne gelirken yine aynı ruh haliyle dudaklarımızı ısırıyorduk. Ve kazandık. 20 dakikada hem istediğimiz skoru hem de beklediğimiz ruhu bulduk sahada. Merih'in ters vuruşu, Kuntz'un gözünü karartması, üç santrfor ile takıma gelen "hücum emri", Letonya'nın kimi takip edeceğini şaşıran oyun ezberi…

        12

        OKTAY DERELİOĞLU

        Letonya karşısında çok etkisiz bir oyun ortaya koyduk. Bir sistemimiz yoktu. Topu fazla koşturamadık. Letonya'nın bize karşı yaptığı atak girişimlerini kesmeye çalıştık ama onda da başarılı olamadık. Oyun içerisinde etkisiz birçok oyuncu vardı.

        13

        Ama dün akşam futbol şansının yanımızda olduğunu düşünüyorum. Şansımız devam ediyor. Umudumuz Hollanda- Norveç maçı. Onun da en son maç olması dezavantaj. Fakat dün geceki futbol bana çok fazla umut vermedi. Evet galip geldik ve mutluyuz. Ama yanlışları ve eksikleri de bir sonraki maça kadar masaya koymamız lazım.

        14

        REHA KAPSAL

        Kuntz'un bu iki maçtan sonra "zamana ve sabra" ihtiyacı var. Şüphesiz ki bu süreçte genel oyuncu havuzunu daha iyi tanıyacaktır. Daha farklı da oyun planları belirleyecektir. Yalnız iki maçta hem diziliş, hem oyuncu seçimleri, yaptığı hamlelerle, takıma ufak dokunuşlarla daha olumlu yönde değiştirebilir ve farkını da gösterebilirdi.

        15

        Oyun içindeki yapısal temel bozukluklarda; organizasyonu, kurguları, oyun ezberlerinin daha gelişime ihtiyacı var. Bu alınan galibiyet, ilerideki süreçte bu eksiklerin giderilmesi için moral ve motivasyon açısından çok önemliydi.

        16

        BİLAL MEŞE

        Ahhh Merih Demiral, ahhh! Hani basiret bağlanmaya görsün, her türlü iş kazası başımıza geliyor maalesef! İtalya maçındaki gibi Merih kardeşimiz kendi kalesine gol attı! İpe çekecek halimiz yok! Neyse ki 76’da Serdar Dursun’la skoru eşitledik, umutlarımızı bitiş düdüğüne taşıdık!

        17

        86’da Cengiz’le umutlandık, kaleciye takıldık! Uzatmanın son saniyelerinde Burak ceza alanında düşürüldü, VAR devreye girdi, orta hakem inceledi, beyaz noktayı gösterdi. Atışı Burak kullandı, kaleciyi ters köşeye yatırdı, umutlarımızı Kasım ayına taşıdık, bravo kaptan, ayağına sağlık...

        18
        22

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ