Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem LGS tercih (lise yerleştirme) sonuçları açıklandı! MEB eOkul VBS ile 2022 LGS lise yerleştirme sonuçları öğrenme sorgulama sayfası! (LGS yerleştirme tercih sonucu meb.gov.tr)
        1

        LGS tercih sonuçları açıklandı! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kapsamında merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarını "meb.gov.tr" ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresleri üzerinden açıklandığını bildirdi.

        LGS TERCİH SONUÇLARI NASIL BAKILIR?

        Böylelikle, günlerdir yanıtı araştırılan "LGS yerleştirme sonuçları açıklandı mı?" sorusu cevap buldu. MEB'in açıklamasıyla beraber LGS lise tercih sonuçları sorgulama sayfası üzerinde yoğunluk yaşandı. Peki, LGS tercih sonucu nasıl ve nereden öğrenilir? İşte, 2022 LGS lise tercih (yerleştirme) sonuçları öğrenme sayfası...

        2

        LGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

        Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi'ne göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları 20 Temmuz'da sona erdi.

        LGS yerleştirme sonuçları 25 Temmuz'da, "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edildi.

        Sonuç sayfası için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

        TERCİH SONUÇLARI EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        E OKUL VBS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

        LİSE NAKİL TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

        3

        NAKİL BAŞVURULARI BAŞLADI

        Bakan Özer, ilk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme sürecinin devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

        "LGS kapsamında yerleştirmeye esas birinci nakil başvuruları başladı. 25-29 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 1 Ağustos'ta açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 1-5 Ağustos'ta yapılabilecek, sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerleştirme süreci, 8 Ağustos 2022'de tamamlanmış olacak. Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 19 Ağustos 2022'de yerleştirme süreci tamamlanacak."

        LİSE TERCİH VE NAKİL TARİHLERİ NEDİR?

        Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 25-29 Temmuz 2022

        Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 01 Ağustos 2022

        Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 1-05 Ağustos 2022

        Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 8 Ağustos 2022

        4

        LGS BOŞ KONTENJANLARI BELLİ OLDU MU?

        LGS boş kontenjanları henüz belli olmadı. Ancak LGS tercih sonuçlarının ardından başlayacak olan kayıt sürecinin sona ermesinin ardından neteleşecek.

        LGS TERCİH REHBERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        5

        LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

        Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

        Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kerem Hançer

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ