Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Lise nakil işlemleri başvuru tarihleri 2022: LGS 2. tercihler (ek tercih) ne zaman yapılacak? MEB ile Lise nakil işlemleri hangi tarihte bitiyor? Lise nakil işlemi başvuruları nasıl yapılır?
        1

        20 Temmuz 2022 tarihinde tamamlanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav için tercih maratonu sonrasında gözler tercih sonuçlarına çevrildi. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla öğrenciler lise nakil başvurularının ne zaman alınacağını merak ediyor. Peki, "lise nakilleri ne zaman, hangi gün başlıyor?" İşte 2022-2023 MEB takvimi ile lise nakil başvuru tarihleri hakkında merak edilenler...

        2

        LGS LİSE TERCİHLERİ NE ZAMAN?

        MEB'in yayınladığı bilgilere göre nakil takvimi şöyle olacak;

        Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 25-29 Temmuz 2022

        Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 01 Ağustos 2022

        Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 1-05 Ağustos 2022

        Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 8 Ağustos 2022

        3

        LGS NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

        Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

        Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

        4

        LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edildi.

        5

        LİSE NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

        Liselere yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, tercihleri MEB tarafından açıklanan tarihlerin içerisinde yapacak.

        6

        Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ